Tisztelet a hősöknek

2023.10.19. 14:24

Gyalogtúrát rendeznek 1956 emlékére Farádon

A tizenharmadik Hansági emléktúrát rendezik meg október 22-én, vasárnap Farádon. Az indulás reggel kilenc órakor lesz a farádi közösségi ház (85-ös főút, az evangélikus templom mellett) udvaráról.

Kisalföld.hu

Fél tízkor a menet megáll a falu szélén álló kopjafánál és a résztvevők röviden megemlékeznek arról a 23 ezer magyarról, akik az 1956-os forradalmat követő megtorlások elől Farád környékén, a Rábaközön, és a hansági határszakaszon keresztül menekültek külföldre.

10 órakor vágnak neki a kiválasztott útvonalnak: idén kétféle hosszúságú úton lehet indulni. Választható 11,5, illetve 23 kilométeres táv. A nevezési díj 800 forint lesz.

A túrán útközben "frissítőpontot" is biztosítanak a szervezők, a célban pedig egy tál meleg étellel várnak minden résztvevőt.

A programot a Rábaközi Lovas Club, valamint a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség Természetjáró Szakbizottsága rendezi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában