Cégvezetők, szervezetek kapcsolatépítő, partnerkereső fóruma

2023.10.03. 14:25

Civil értékeink Komárom-Esztergom vármegyében

A Majki Népfőiskolai Társaság, a Komárom-Esztergom Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ cím birtokosa „Civil értékeink vármegyénkben” elnevezéssel cégvezetőknek, HR-munkatársaknak, civil szervezetek képviselőinek szóló partnerkereső, kapcsolatépítő rendezvényt szervezett a napokban.

Kiss T. József

A tatai rendházban megtartott esemény lehetőséget kívánt adni a jó gyakorlatok, a jó példák bemutatására. Ezen párhuzamosan a helyi civil szervezetek kiállítóként is bemutatkozhattak termékeikkel, tevékenységüket megismerhették a jelenlévők. 

A Tatabányai 4×4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület már többször tett jó szolgálatot eltűnt személyek keresésében. A társulás is lehetőséget kapott a bemutatkozásra a tatai rendházban tartott rendezvényen. Fotók: Kiss T. József

– A rendezvénnyel célunk, hogy közös kapcsolódási pontok, jövőbeni együttműködési lehetőségek alakuljanak ki a civil szféra és különböző gazdasági társaságok között. A cégek, vállalkozások számára egyre fontosabb és hangsúlyosabb a társadalmi felelősségvállalás, a jó ügyek felkarolása. A civil szervezetek a társadalmi működés és társadalmi szükségletek kielégítése kapcsán hiánypót­­ló tevékenységeket végeznek, több­­ségében nagyon kicsi és korlátozott forrásokból. A rendezvény alkalmával a részt vevő civil szervezetek bemutatkozási lehetőséget kaptak, míg a részt vevő cégvezetők, HR-munkatársak bemutatkozhattak saját, a társadalmi felelősségvállalás jegyében végzett projektjeikkel. Lehetőséget és platformot kívánunk biztosítani a jövőben is együttműködések létesítésére, közös projektek egyeztetésére – mondta el bevezetőjében Mecseki Melinda, a rendezvény házigazdája, a civil központ szakmai vezetője. 

A tatai rendházban megrendezett programon Michl József, Tata polgármestere köszöntötte a résztvevőket és üdvözölte a rendezvényt. Ezt követően három cégvezető, HR-képviselő osztotta meg gondolatait a hallgatósággal a „jó gyakorlatok, példák a társadalmi felelősségvállalásban” témakörben: Szilvási Ramóna (Hartmann Hungary Kft.), Nágel Balázs (Nágel Nord­Art Bt.) és Szeles László (Perfekt Motorfelújítás Kft., Platán étterem). Schmelcz Gézáné, a komáromi Kemence Hagyományőrző Gasztro-kulturális és Közösségfejlesztő Egyesület elnöke is megosztatta az egyesület saját, jól bevált tapasztalatait, gyakorlatait. 

Kiállítóként kilenc civil szervezet mutatkozott be: a Mofettával, Széndioxid Terápiával az Egészségért Nemzetközi Egyesület, az ÁHI Jóga Egyesület, az Angol Magyar Lovastörténelmi Egyesület, az Annavölgy és Sárisáp Kertbarátainak és Borbarátnőinek Egyesülete, az Esőemberekért Egyesület, a Humanitás SE, a Tatabányai 4×4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Tatai Helytörténeti Egyesület, valamint a Vakok és Gyengénlátók Komárom-Esztergom Megyei Egyesülete. 

Mecseki Melinda szakmai vezető.

A rendezvény zárásaként a Komárom-Esztergom Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szakmai vezetője, Mecseki Melinda a Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség (TVSZSZ) elnökének, Vadócz Lászlónak adott át üvegplakettet és elismerő oklevelet, megköszönve a sportszövetség civil szervezetekért és közösségekért végzett többéves értékteremtő tevékenységét. A TVSZSZ évtizedek óta alakítja, formálja a vármegye szabadidősport-életét, helyi fiataloknak és idősebbeknek biztosítanak sportolási lehetőségeket, valamint aktív alakítói Komárom-Esztergom civil szektorának, segítői a helyi civil közösségeknek, szerveződéseknek. 

Vadócz László, a TVSZSZ elnöke elismerő oklevelet és és üvegplakettet vehetett át Mecseki Melindától.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában