Segítség

2023.10.05. 18:59

Az egykori adyvárosi Kék Diszkont helyén - Átadták a három győri szociális intézmény okos adományközpontját, a Fogadót - fotók

Még üresen álltak csütörtökön Adyvárosban az egykori Kék Diszkont épületében az adománypolcok.

Simon Roberta

A szociális intézmények vezetői az Audi Hungaria és a városháza képviselőivel együtt leplezték és nyitották meg az új adományközpontot. Fotó: Csapó Balázs

  • Teljes felújításon és átalakításon esett át a közismert hely.
  • Az Audi Hungaria közel 19 millióval, munkatársainak önkéntes munkájával és szaktudásával járult hozzá az új, okos adományközponthoz.
  • Három győri intézmény rászorulóinak nyújt hatalmas segítséged a Fogadó névre keresztelt fogadó- és elosztóközpont, amelyet hivatalosan csütörtökön adtak át.

A győri Család- és Gyermekjóléti Központ, a Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény és a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat városi szinten kezeli az adományozást a felújított épületben. Az Audi Hungaria logisztikai szakértői az adományok rendszerezésére és tárolására alkalmas szoftverrel és tudásuk átadásával is segítették a központ létrehozását. A „Fogadó” központosított elosztójában önkéntesek fogadják a rászorulóknak érkező adományokat, melyeket a felemerülő igények szerint osztják el a szociális intézmények között.

Rákosi-Tóth Rita, a Család-és Gyermekjóléti Központ Győr igazgatója kiemelte, hogy az egykori bolt új funkciót és külsőt kapott.

- Győr első, logisztikai háttérrel is megtámogatott adományközpontja, amely nem csak professzionális, de tudatosan is működik, hiszen a három intézmény rálát a város teljes szociális hálózatára. A felelősségvállalásra is nagy hangsúlyt fektettünk, szeretnénk, ha minél többen csatlakoznának az akcióinkhoz, támogatóként és önkéntes segítőként. Környezettudatosság is fontos szempont volt, hiszen új életet adunk a mások által megunt dolgoknak, illetve az adományozás útját is lerövidíthetjük - fejtette ki Rákosi-Tóth Rita.

- Elkötelezettek vagyunk régiónk közössége iránt, vállalatunknál több évtizedes hagyománya van a szociális kezdeményezések felkarolásának. Ennek köszönhetően számos önkéntes programot valósítottunk meg az Audi Hungaria 30 éves fennállása során -kezdte Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja. - Hálával tölt el, hogy munkatársaink önkéntes munkájának eredményeként valósult meg a központosított adománycentrum, mellyel vállalatunk társadalmi felelősségvállalása magasabb szintre lépett - hangsúlyozta Németh Kinga.

- Ez egy példaértékű összefogás Győr városának szociális intézményei között. Külön köszönet illeti motorlogisztikus kollégáinkat, amiért szaktudásukkal hozzájárultak a központ létrejöttéhez. Örülök, hogy azokon segítünk, akiknek a legnagyobb szüksége van rá: különleges lehetőség, hogy a közösség erejével tehetünk a régióért, a régióban élőkért - tette hozzá Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért és járműhajtásokért felelős igazgatósági tagja.

A vállalat által szervezett Social Day önkéntes napon több száz Audis munkatárs valósított meg öt nagy projektet a győri régióban, köztük a győri adományközpont létrehozását és az adománykezelő rendszer kiépítését. Dr. Pergel Elza alpolgármester köszönetet mondott a város nevében a megvalósítóknak.

- Mindig az volt a célunk, hogy egyre kevesebb olyan győri legyen, akik rászorulnak a segítségre és a támogatásra, hogy mindenki megelégedettségben és jó körülmények között tudja élni az életét. Tudjuk, hogy vannak olyan élethelyzetek, amikor kell a segítség. Reméljük, hogy sokan megfordulnak majd az adományközpontban és kisebb vagy nagyobb támogatással hozzájárulnak embertársaik megsegítéséhez - fejtette ki az alpolgármester asszony.

Ezután Kányai Róbert, az EESZI igazgatója és Nemes Gábor, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezetője mutatták be az adományközpontot.

A győri Kodály Zoltán úton átalakított központba adományként tartós élelmiszert, higiéniai termékeket, jó állapotú ruhákat, bútorokat, háztartási eszközöket és játékokat várnak hetente három alkalommal: hétfőn 16 és 18 óra között, szerdán 13-tól 15.30-ig, pénteken pedig 10-13 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában