Minősítő gyakorlat

2023.10.31. 11:00

Árvízvédelmi gyakorlatot tartottak Nagylózson

Papp Fanni

Forrás: Fertőrákosi Tűzoltóság / Facebook

Szombaton rendezték meg a Lővér Járárási Mentőcsoport minősítő gyakorlatát Nagylózson. A gyakorlaton több feladatot is csapatban kellett megoldani, többek között árvíz elleni védekezés és favágás volt a teendő. Fontos szerepet kapott a rajok közötti kommunikáció is. A feladatok megoldásában több Sopron térségében tevékenykedő önkéntes tűzoltó egyesület is részt vett.

A Fertőrákosi Tűzoltó Egyesület gyorsbeavatkozó járművel és öt fővel vett részt a megmérettetésen, melynek keretében sor került vízkár elhárítási, valamint viharkár felszámolási feladatok elvégzésére a település több pontján. A gyakorlatelemeket a résztvevő szomszédos tűzoltó egyesületekkel együtt sikeresen végrehajtották. A Nagycenki Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai a kettes műszaki rajban vettek részt, egy hidegségi és egy egyházasfalui kollégával kiegészülve, illetve egy fő a törzsben látott el feladatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában