Felsőoktatás

2023.10.23. 09:22

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája közgyűlésének adott otthont a Széchenyi-egyetem - fotók

Több mint húsz felsőoktatási intézményből érkeztek küldöttek a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) győri Széchenyi István Egyetemen megrendezett őszi közgyűlésére. Az eseményen a résztvevők megismerhették az intézmény kiváló infrastruktúráját, működését és pezsgő életét is.

Kisalföld.hu

A HÖOK évente négyszer tartja meg közgyűlését, s az idei őszi rendezvénynek a Széchenyi István Egyetem adott otthont. Az esemény négy év után tért vissza Győrbe, remek alkalmat adva arra, hogy a hallgatói önkormányzatok legújabb generációja is megismerhesse az intézményt. Az egyetem szigorú feltételeknek megfelelve, több pályázóval versengve nyerte el a szervezés lehetőségét. A közgyűlésen tíz napirendi pontot tárgyaltak a küldöttek, többek között felsőoktatási szolgálatfejlesztésről és képzési portfólióról egyeztettek, valamint értékelték az idei EFOTT fesztivált.

 

A megnyitón prof. dr. Friedler Ferenc, a Széchenyi-egyetem rektora, tudományos elnökhelyettese kijelentette: a rendezvény fontos, mert az intézmény és a hallgatói önkormányzat közös célját – a hallgatók sikeres szakmai pályára való felkészítését – szolgálja. „Ehhez kiváló szervezetre és programra van szükség” – húzta alá. Elmondta, hogy az intézmények számára lényeges a konstruktív külső áttekintő szervezeti közreműködés, s ezt a szerepet a Hallgatói Önkormányzat látja el. „Sikereink alapja, hogy a Széchenyi-egyetem elnöki rendszerben, a három alaptevékenység – oktatás, kutatás, projektek megvalósítása – külön professzionális keretek között, egymásra építve működik” – hangsúlyozta. Hozzáfűzte: a kiváló programhoz megfelelő motiváltság és csapatmunka szükséges, amint azt a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata, a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyén idén saját világrekordját megdöntve diadalmaskodó SZEnergy Team példája is alátámasztja. Prof. dr. Friedler Ferenc a hallgatói önkormányzatok tevékenységét abból a szempontból is kiemelkedőnek nevezte, hogy az ezekben tevékenykedők megismerik a vezetővé válás folyamatát, azt, hogy a vezető sikere nem közvetlenül, hanem az általa irányított szervezet sikere alapján értelmezhető.

 

„A közgyűlés megrendezése országosan nagy elismerést jelent a hallgatói önkormányzatok életében. Az esemény során meg tudtuk mutatni egyetemünk kiváló infrastruktúráját, szolgáltatási színvonalát, hallgatói életét. A küldöttek betekintést nyerhettek nemcsak a győri, hanem a mosonmagyaróvári campus működésébe és képzési területeinkbe is. Mindemellett remek lehetőség nyílt nekünk is a kapcsolatépítésre” – hangsúlyozta Vályi Nagy Dávid, a Széchenyi István Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke. A rendezvényen a résztvevők megosztották egymással tapasztalataikat, hogy további jó gyakorlatokkal gazdagítsák az egyetemi mindennapokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában