Maximum 30 km/h

2023.09.30. 06:50

Változik a forgalmi rend: nincs száguldás Tatán!

A város közösségi oldalán számoltak be egy forgalmirend-­változásról, amit Kovács Attila, a 2-es számú körzet egyéni választókerületi képviselője kezdeményezett.

Kisalföld.hu

Figyelmesen vezessenek az autósok az érintett utcákban! Fotó: Tata/FB

Mint írták: az Esze Tamás utca, Kiss Ernő utca és közvetlen környezete forgalmi rendjének felülvizsgálata megtörtént, a forgalmi rend változtatását a pénzügyi, környezetvédelmi és városfejlesztési bizottság jóváhagyta. Ennek értelmében a József A. u.–Dózsa Gy. u. Kocsi út által határolt területén (Esze Tamás utca, Kiss Ernő utca, Vécsey Károly utca, Nagy József utca, Klapka György utca) 30 kilométer/órás korlátozott sebességű övezetet alakítanak ki. Az övezetbe sebességcsökkentő párnákat telepítenek, a tehergépjárművel való behajtás korlátozott lesz. 

Továbbá felhívják a figyelmet arra, hogy a korlátozott sebességű övezetekben csak egyenrangú útkereszteződések lehetnek, így itt is ez a forgalmi rend lép életbe, melyre az övezet bejáratánál kihelyezett „egyenrangú útkereszteződés” (jobbkéz-szabály) közúti jelzőtábla hívja fel a figyelmet. Az övezet kialakításával egy időben az elsőbbséget szabályozó táblákat leveszik. A forgalmi rend kitáblázása, a forgalomcsillapító párnák telepítése néhány napot vesz igénybe. Arra kérik az autósokat, hogy ebben az időszakban különösen figyeljenek a munkát végzőkre, valamint a forgalmi rendre! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában