A szív világnapja

2023.09.19. 18:28

Mozgással tettek az Alzheimer-kór ellen Sopronban - fotók

A szív világnapi rendezvénysorozat részeként „Ami jó a szívnek, jó az agynak is!” címmel előadást tartottak Sopronban. Az előadást megelőzően szűrőprogramokon vehettek részt az érdeklődők.

Varga Henrietta

Zsúfolásig megtelt Sopronban a Megyeháza Díszterme, ahol kedden délután a szív világnapja és az Alzheimer világnapja alkalmából előadással egybekötött szűrőnapot tartottak.

A szív világnapi rendezvényen sokan éltek az ingyenes egészségügyi szűrővizsgálat lehetőségével. Fotók: Máthé Daniella

- Már nyolc éve szervezem az Alzheimer Cafe-t - kezdte dr. Sütő Teréz az Idősek Háza Alapítvány elnöke. - Mivel az alzheimer világnapja szeptember 21-én, a szív világnapja pedig szeptember 29-én van, évek óta közös eseményt tartunk. Rendkívül fontosak a keringéssel kapcsolatos megelőzések, megelőzőprogramok, akár a szívünk, akár a szellemi képességünk megőrzése érdekében is. Az időseknek az előadások mellett számos programot is kínálunk, amely a mozgást, a megelőzést és a társaságot nyújtja nekik.

Arra törekszünk, hogy a mozgást minden lehetséges módon népszerűsítsük, hiszen általa az egészség megvédhető, megelőzhető az alzheimer-kór és a szívre is nagyon jó hatással van. Alapítványunk gyaloglóklubot és senior táncklubot is működtet, megpróbáljuk elérni azt, hogy aki csak teheti csatlakozzon hozzánk. Hetente négyszer biztosítjuk a kellemes séta lehetőségét, bárki jöhet a számára megfelelő időpontban - mondta.

A rendezvényen az egészséges életmódról, az étkezésről, a megelőzés és felülvizsgálatok fontosságáról valamint az erek karbantartásáról tartott előadást dr. Szalay Katalin, belgyógyász, kardiológus. Az előadások mellett hosszú évek óta gyakorlat az is, hogy ezen a napon a kórház szakasszisztensei, dietetikusok és védőnők ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat tartanak, ahol vérnyomásmérésen, vércukor- és koleszterinszint meghatározáson vagy testösszetétel mérésen vehetnek részt az érdeklődők.
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában