Közlekedés

2023.08.09. 07:45

Több milliárd forintos beruházás - Javában épül a tehermentesítő út Mosonmagyaróvárnál - fotók

Mosonmagyaróvár két kilépőpontján, Győr és Jánossomorja irányában is hónapok óta nagy beruházás zajlik: tehermentesítő út épül.

Mészely Réka

A tehermentesítő út régi álom a Lajta-parti városban. Erre korábban több terv is készült. A több milliárd forintos beruházás jelenlegi állásáról az Építési és Közlekedési Minisztériumnál érdeklődtünk. 

Kifejtették: az 1. számú főút térségében a főút korrekciója és a körforgalom, valamint a C2-es kerékpárút aszfalt kopórétege szalagkorlátok, forgalomtechnikai jelzések kihelyezésével és a felfestésekkel, valamint a közvilágítás kiépítésével elkészült. Az 1. számú főút forgalma jelenleg már itt zajlik, míg a felhagyott nyomvonalon megkezdődtek a rekultivációs és tereprendezési munkák. 

Közben a Kenyérgyári út átépítése is folyamatban van, a szelvényezés szerinti bal oldali sáv aszfalt kötőrétege szintén elkészült, a forgalom félpályás lezárás mellett ezen az oldalon halad, míg a jobb oldalon megkezdődtek a régi burkolat bontási munkálatai. Szintén megkezdődtek az útszakaszon a C1-es kerékpárút szegélyépítési munkái. A Kenyérgyári úton a vasút feletti műtárgyhoz elkészültek a pályalemez és a hídszegélyek, továbbá a szigetelés és a pillérvédő szegélyek, a kerékpáros-védőkorlátot felszerelték. Jelenleg a szalagkorlátot építik. 

A Ganz Ábrahám utat le- zárták a 86. számú főút és a Mosonszentjánosi út között, a forgalom terelőúton megy. A 86. számú főút korrekciós szakaszán és a Ganz Ábrahám úti csomópontban található körforgalom aszfaltburkolattal történő kiépítése folyamatos forgalom alatt történik. 

Hozzátették: a kivitelezés az ütemezésnek megfelelően történik, a szerződéses határ- idő 2024. január 15. Az utazóközönség várhatóan 2024. első negyedévben, a szükséges engedélyek megszerzését követően tudja birtokba venni az új utat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában