Hamarosan kezdődik az építkezés

2023.08.16. 17:42

Ismét járható az Újteleki utca Sopronban

Az új vásárcsarnok építési munkálatai hamarosan elkezdődnek, de előtte ideiglenes árusítóteret alakítanak ki az Újteleki utcától a piac felé. Ezért volt szükség az utca lezárására.

Bódvai Ildikó

Az Újteleki utca az ideiglenes piac építése miatt volt zárva. Közel duplájára növelik a parkolóhelyek számát.

Fotó: Szalay Károly

Pénteken megnyitották a gépjárműforgalom előtt az Újteleki utcát és ugyanúgy, mint korábban, az Ógabona tértől a Rákóczi utca irányába egyirányú. A lezárásra az ideiglenes piactér építése miatt volt szükség.

– Az ideiglenes piac a tervek szerint augusztus végéig elkészül – írta közösségi oldalán Farkas Ciprián polgármester. A jelenlegi árusítók, üzlettulajdonosok és bérlők konténerekben és szabadtéri árusítóhelyeken tudják majd kiszolgálni a vásárlókat. 

A fejlesztések mintegy 1,4 milliárd forint kormányzati támogatásból valósulnak meg és jövő tavasszal fejeződnek be. A vásárcsarnok építése ezt követően kezdődik meg. A beruházás során a Lackner Kristóf utca felé néző északi épülettömb helyére, a mellette levő nyugati tömbhöz csatlakoztatva új épületrész épül, a jelenlegi piacteret pedig befedik. Az Újteleki utca felől új útkapcsolatot és parkolókat hoznak létre, közel duplájára növelve a parkolóhelyek számát. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában