Strandszezon

2023.08.24. 14:04

Homokos résszel bővült a mosonmagyaróvári fürdő

A Széchenyi-egyetemtől vásárolt területtel bővült a mosonmagyaróvári termálfürdő: a bontás és területrendezés után a napokban megnyílt a beach jellegű, homokos rész.

Mészely Réka

Idén is több száz millió forintból fejleszti a tulajdonos a mosonmagyar­óvári termálfürdőt, ahová a hazai vendégek mellett sok cseh, szlovák turista is érkezik. Fotó: Kerekes István

Amint arról korábban többször is beszámoltunk, a Flexum Thermal & Spa a Széchenyi-egyetemtől vásárolt hektárnyi területtel bővült. A bontási munkákat is végigkísértük. Arról is írtunk, hogy több száz millió forintos beruházás ez, a terület megvásárlása mellett jelentős pénzbe került maga a bontás, majd a terület rendezése, funkciójának átalakítása.

A fürdő tulajdonosa érdeklődésünkre arról nyilatkozott, hogy a területet füvesítették, beach jellegű, homokos résszel egészült ki, amit a napokban adtak át. A bejáratnál egy lounge jött létre, ahol a vendégek pihenni tudnak, továbbá új szau­navilág is várja a fürdőzőket. Az üzemeltetés során jelentős a rezsi, még úgy is, hogy a termálhőt felhasználják. Most 150 millió forintból napelemeket szereltek fel, amivel az áramfelhasználás 15 százalékát tudják biztosítani. 2023-ban a fejlesztések akár a 400 millió forintot is elérhetik. Tervezik az egyik élménymedence befedését is, valamint egy marokkói pihenő kialakítását.

Idén is több száz millió forintból fejleszti a tulajdonos a mosonmagyar­óvári termálfürdőt, ahová a hazai vendégek mellett sok cseh, szlovák turista is érkezik. Fotó: Kerekes István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában