Hódított a Jókai-palacsinta

2023.08.10. 08:53

Guinness-rekordra készülnek a komáromi ételkülönlegességgel

Huszonegyedik alkalommal szervezték meg a Kamocsai Nemzetközi Gasztronómiai Fesztivált, melyre a komáromi Jókai-palacsintát megalkotó KomGasztro csapata is meghívást kapott. A finomság nem csupán a közönség tetszését nyerte el, de a zsűriét is, hiszen Arany Fakanál járt érte a szabad kategóriában.

Szinak Evelyn

Proczeller Tamás, a KomGasztro műsorvezetője elmondta, nagy örömmel vették a felkérést a kamocsai gasztrofesztre, ahová Lukács Tibor hívta meg a csapatot, hogy népszerűsítsék a komáromi Jókai-palacsintát. 

A KomGasztro csapata: Horváth László, Proczeller Tamás és Sági Szilárd. FOTÓ: Komgasztro

„A gasztrofesztet úgy kell elképzelni, mint egy óriási főzőversenyt, amire az idén több mint 50 csapat nevezett be különféle kategóriákban. Igen szigorú szabályokat kellett betartani, kaptunk egy külön itinert, hogyan kell kinéznie az ételnek, mikor kell leadni azt a zsűrinek stb. Mi két adag szépen tálalt palacsintával készültünk, ami a 45-ös sorszámot kapta meg. Őszintén bevallom, hogy reménykedtünk valamilyen elismerésben, de arra azért nem számítottunk, hogy a kategóriánkon belül a legjobbnak járó Arany Fakanál díjat hozzuk majd el Kamocsáról” – tudtuk meg Tamástól. 

Sági Szilárd és Proczeller Tamás két szépen tálalt palacsintát tett le a zsűri elé, emellett 800 adag kóstolóval is készültek.

A komgasztrósok természetesen nemcsak a fesztivál zsűrijével kóstoltatták meg a komáromi Jókai-palacsintát, de 800 adagot készítettek el az esemény résztvevői számára, akik körében szintén nagy sikert aratott ez a különleges finomság, így az Arany Fakanál mellett egy közönségdíjat is bezsebeltek vele. 

Proczeller Tamás elmondta, hogy a WF Szabadidőparknak még tartoznak egy kóstoltatással, a legutóbb meghirdetett alkalmat ugyanis a rossz időjárás miatt le kellett mondani, illetve meghívást kaptak a szőnyi szüreti fesztiválra is, amire szeptember elején kerül sor. Jövőre pedig egy Guinness-rekordot szeretnének felállítani a komáromi Jókai-palacsintával, amihez az előkészültek már elkezdődtek.

Két díjat is bezsebelt a Jókai palacsinta. Az Arany Fakanál mellett a közönségdíjat is elnyerte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában