Lomtalanítás

2023.07.12. 12:27

Két kihelyezett hulladékudvar várja a győrieket szombaton

A lomokat anyagfajtánként szétválogatva, lemérésüket követően adhatják le a városban élők.

Ollári Gergely

Felvételünkön Nagy Csaba, a GYHG ügyvezetője, valamint Szeles Szabolcs alpolgármester, önkormányzati képviselő.

Fotó: Nagy Gábor

A GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. szervezésében július 15-én szombaton két helyszínen várja a lakókat kihelyezett hulladékudvar. A szemetet a Győr-Sziget régi Rábca gyalogos híd lábánál található parkolónál, illetve a Pinnyédi Művelődési Ház melletti területen adhatják le a lakók.

Sajtótájékoztatót tartott szerdán délelőtt Szeles Szabolcs alpolgármester, Pinnyéd, Sziget és Újváros önkormányzati képviselője, valamint Nagy Csaba, a GYHG ügyvezetője a szombati esemény kapcsán. A GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. szervezésében két helyszínen helyeznek ki hulladékudvart, délelőtt a Győr-Sziget régi Rábca gyalogos híd lábánál található parkolónál, míg délután a Pinnyédi Művelődési Ház melletti területen.

– A kihelyezett hulladékudvar használata továbbra is díjtalan. A leadott hulladékokat mérlegelni kell, ezért kérjük a lakosságot, hogy a beszállítani kívánt szemetet anyagfajtánként szétválogatva hozzák ki a helyszínekre. A kisebb bútorokat érdemes lapra szedni, aki fás szárú zöld hulladékot hoz, azt érdemes otthon felaprítani, és összekötözni. A műanyag palackokat ugyancsak érdemes műanyag zsákban, vagy reklámszatyorban előre összeállítani – mondta el Nagy Csaba, a GYHG ügyvezetője. Hozzátette: a GYHG a mérlegelés miatt megerősített személyzettel, és eszközparkkal települ majd ki a helyszínekre, hogy az esemény rugalmas legyen, és hogy ne alakuljanak ki hosszabb sorok.

Szeles Szabolcs alpolgármester, Pinnyéd, Sziget és Újváros önkormányzati képviselője beszédében hangsúlyozta: nem szeretnénk visszatérni a klasszikus lomtalanításhoz, ami gyakorlatilag sehol sincs már. Igény viszont mindig érkezik a helyeiktől, hogy legyen olyan alkalom, amikor leadhatják a felesleges hulladékokat.

– A kihelyezett udvarok ebben segítenek, amelyek évről-évre nagyon jól működnek Győr több városrészében is. Mindenképp két helyszínen tartjuk meg az eseményt, már csak azért is, hogy a szemét elszállítása, és leadása könnyebb legyen az itt élőknek. A város minden részéről érkezhetnek lakók, megfelelő igazoló okmányokkal, hogy leadják régi hulladékaikat – fogalmazott az önkormányzati képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában