Programok augusztusban

2023.07.06. 08:49

Ifjúsági fesztivállá bővül a komáromi Fenyves Szabadegyetem

A Fenyves Szabadegyetem küldetése, hogy a „Két ország – egy város” szellemiség jegyében találkozási pontot teremtsen Komáromban a közéletben és a civil szférában aktív fiatalok, valamint az őket tömörítő szervezetek és azok partnerei számára. Az eseményt idén augusztus 23–27. között rendezik meg, a korábbiakhoz képest ismét nagyot lépve előre mind a szakmai, mind a zenei programokat tekintve.

kisalfold.hu

Az idei folytatásról a július 3-i sajtótájékoztatót megelőzően közösen egyeztetett a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata, a Jókai Mór Diákkör, a Marthos Polgári Társulás – Esterházy Akadémia, a Pázmáneum Ifjúsági Szervezete, a Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők Egyesülete, a Komáromi Diákönkormányzatok Városi Szövetsége, a Fiatal Lokálpatrióták Egyesülete, valamint a Magyar Ifjúsági Konferencia. Az egyeztetést követően Turi Ádám, az esemény főszervezője elmondta: 

a cél, hogy a lehető legtöbb ifjúsági szervezet és kezdeményezés számára teremtsenek közösen találkozási pontot augusztus utolsó hétvégéjén a Duna partján. 

Több szervezet dolgozik együtt, hogy az idei Fenyves Szabadegyetem egy igazi ifjúsági fesztivállá nőjön.

Augusztus 23-án, szerdán többek között szemétszedést szerveznek a Fenyves Tábor környékén, csütörtök délután FIFA-bajnokságot és amatőr röplabdatornát, mindezek mellett pedig workshopok, szakmai beszélgetések és előadások váltják majd egymást. Péntek délutántól indul a hétvégi program, amelyet Észak- és Dél-Komárom polgármestereinek közös beszélgetése nyit meg. Szombat este pedig az első Fenyves Feszt is megérkezik a városba, amely zenei fellépők széles skálájával a komáromi fiatalok ingyenes nyárzárójának ígérkezik. 

A rendezvény szakmai része az Európai Unió támogatásával, a „No komment” elnevezésű projekt részeként valósul meg. Így kiemelt fókuszban jelennek meg idén a fiatalok, valamint az ő mentális egészségüket érintő kérdések az online világban. A projekt szlogenje szerint a fiataloknak az online gyűlölködés helyett inkább beszélgetniük kellene egymással, olyan eseményeken is, mint amilyennek az idei Fenyves ígérkezik. 

A rendezvényen a részvétel mindenki számára ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. További információk a szabadegyetem Facebook-oldalán találhatók. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában