Hűségpark

2023.07.27. 13:52

Dolgoznak az új parkon Sopronban

Új emlékhellyel gazdagodik Sopron, amelyet a kormány adományozott a városnak az 1921-es népszavazás emlékére. Egy parkot alakítanak ki a Kisvárkerületen, a Hűségkút folytatásaként.

Papp Fanni

A Strabag Általános Építő Kft. végzi majd a Hűségpark munkálatait.

Fotó: Máthé Daniella

A kormány még tavaly a centenáriumi emlékév alkalmából döntött úgy, hogy egy új parkot adományoz Sopronnak. Farkas Ciprián polgármester számolt be arról, hogy megkezdődött a Hűségpark kialakítása a Kisvárkerületen, s a koncepció megalkotásában ismert soproni polgárok is részt vesznek. Közbeszerzés útján ki is választották a kivitelezőt, amely a Strabag Általános Építő Kft. lesz. A cég nettó 179,4 millió forintért vállalta a Hűségpark kialakítását, amelynek területét már le is zárta. 
A Közbeszerzési Hatóság tájékoztatójából kiderül, hogy az 1175 négyzetméteres közterület megújulásával, Hűség-park néven emlékhellyé alakul a Hűségkút és a jelenlegi föld alatti illemhely közötti terület. A kivitelező elsőként elbontja a támfalrendszert és az illemhelyet, amelyet 140 köbméter betonnal töltenek majd fel. Ezt követően új beton támfalat és korlátokat építenek. A köztér építészeti koncepciójának megfelelően új klinkertégla burkolattal, süllyesztett gránitkő szegéllyel és fűrészelt mészkő tömbökből épített ülőpadokkal, valamint ivókúttal látják el a park területét, ahová új kandelábereket, közterületi bútorokat helyeznek el. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában