Jön a nagybetűs élet

2023.07.19. 10:21

Csaknem százan diplomáztak a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán Győrben - fotók

Doktoravatási és diplomaátadó ünnepélyt tartottak hétfőn a Győr Városi Egyetemi Csarnokban, ahol a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának közel száz végzős hallgatója vehette át oklevelét. Az eseményen átadták a Pro Auditoribus díjakat is.

Kisalföld.hu

A végzősök nagy pillanatát hétfőn tartották a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán Győrben. Fotók: Májer Csaba József

Az ünnepségen 60-an vehették át alapképzésen, mesterképzésen, felsőfokú szakképzésen és szakjogász képzésen megszerzett diplomájukat, illetve 31 végzett jogászhallgatót avattak doktorrá. Utóbbiak közül heten summa cum laude minősítésű oklevelet érdemeltek ki.

A hallgatókért végzett munkája elismeréséül Pro Auditoribus díj emléklap fokozatát kapta öt hallgató (Czakó Erik, Lajkó Krisztina, Serman Adriána, Szabó Orsolya Eszter és Szvoboda Dóra), míg Biczi Dorottya a díj ezüst minősítésében részesült.

Az ünnepségen dr. Havasi Dezső, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke köszöntötte a frissdiplomás hallgatókat. „Legyenek büszkék arra, hogy ennek az egyetemnek a végzős hallgatói lehetnek. Bárhová is vezeti önöket útjuk, az itt megszerzett tudást nagy biztonsággal tudják használni, akár a bírói, az ügyészi, a közigazgatási vagy az ügyvédi pályán folytatják” – fordult az ünnepeltekhez.

A végzettek nevében Biczi Dorottya köszönt el az egyetemtől, aki megköszönte a kar oktatóinak, a szülőknek, a hozzátartozóknak és hallgatótársainak a sok támogatást.

Dr. Smuk Péter, az egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának dékánja beszédében megemlékezett az elmúlt évek kihívásairól és sikereiről. „Köszönöm kitartásukat, családjaik támogatását, oktatóink, munkatársaink, intézményi partnereink közreműködését, hogy a jogi kar képes volt megfelelni a kihívásoknak az elmúlt években. A hallgatókkal együtt vigyáztunk a minőségi oktatásra. A mesterséges intelligencia és az autonóm járművek működését kutattuk, és nemzetközi versenyeken vettünk részt. Nem volt szükség rá, hogy bizonygassuk: jogi karunk élő közösség, hallgatóink mindegyike ennek a közösségnek a fennmaradásához járult hozzá” – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában