Közepén a falu nevével

2023.07.21. 13:29

Buszforduló és parkoló - Virágokkal díszített, impozáns kavicsos szigetet alakítottak ki Jobaházán

Jobaházán az óvoda előtt, a nemrég felújított buszfordulóban egy virágokkal díszített, impozáns kavicsos szigetet alakítottak ki, közepén a falu nevével. Megújult a buszmegálló is, és parkolók létesültek a szülők örömére. Varga Zoltán polgármester számolt be a fejlesztésekről.

Vámos Annamária

Varga Zoltán, Jobaháza polgármestere mutatta meg az új buszfordulót. Fotó: Németh Ferenc

A Magyar Falu Program pályázatával megvalósult az önkormányzat épülete előtti út helyreállítása és körforgalom létesítése. Megtörtént a polgármesteri hivatal előtti útszakasz és a buszforduló felújítása, valamint ugyanitt vízelvezető rendszer épült. Az óvodában tart a tisztasági meszelés. A Petőfi utca egyik felének, illetve az artézi kúthoz vezető út aszfaltozása 40 millió forintos támogatásból valósult meg és idén befejeződött a járdák térkövezése. Szintén pályázati forrásból csuklós fűnyírót és nagy teljesítményű traktort vásároltak hótoló lapáttal és rézsűnyíró adapterrel.

A távlati terveik között szerepel pályázati forrásokból az óvodai tornaszoba, a kiszolgáló- épületek és tárolóhelyiségek kialakítása. Az önkormányzat a Közösen Jobaházáért Egyesülettel, a Vöröskereszttel, a Jobaháza Jövőjéért Alapítvánnyal és a sportegyesülettel együtt dolgozik a falu fejlesztésén.

Varga Zoltán, Jobaháza polgármestere mutatta meg az új buszfordulót. Fotó: Németh Ferenc


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában