Nehéz terepen is bírják a strapát

2023.07.30. 14:03

Az écsi Rábaringen tesztelték a tűzoltók az új járműveiket - Fotókon mutatjuk a járgányokat

Az écsi Rábaringen ismerkedtek szombaton az Országos Katasztrófavédelem munkatársai a szervezet újonnan beszerzett tűzoltó gépjárműveivel.

Gyurina Zsolt

Bemutatták az új gépjárműfecskendőket is az écsi Rábaringen, amelyek közül Győr-Moson-Sopron előreláthatóan kettőt kap meg. Fotók: Katasztrófavédelem

Fotó: SZOKE PETER BM-OKF

A járművek kéttengelyes kivitelűek, négykerék-meghajtásúak, az átlagosnál jóval nehezebb terepen is megküzdenek a körülményekkel, a hajtómotorok képesek legalább négy órán át tartó fokozott terhelésű állóhelyi üzemre, és 130 literes üzemanyagtartállyal rendelkeznek - közölte a Katasztrófavédelem közösségi oldalán.

A vármegyei katasztrófavédelem érdeklődésünkre közölte: a gépjárműfecskendő egy komplex tűzoltóautó, amelyen megtalálhatóak mindazon felszerelések, amelyek szükségesek a tűzoltáshoz (így a tömlő, sugárcső, kézi tűzoltókészülék), a műszaki mentéshez (mint a hidraulikus feszítő-vágó, balta, láncfűrész), illetve magasból vagy mélyből mentéshez (mentőkötél, mászóeszközök, létra).

Ezen felül bizonyos mennyiségű vizet is képes szállítani, valamint megtalálhatóak rajta a habképző anyagok is. A felszerelések mellett természetesen a hat fős raj is elfér rajta. A projektről később részletesen is beszámolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában