Júniusi közgyűlés

2023.06.23. 14:51

Változik a parkolók díjszabása Sopronban

Döntött a soproni képviselő-testület: az Árpád utcai parkolóházban és a Petőfi téri mélygarázsban csökkentik az óradíjat, ezzel szemben új parkolókat tesznek fizetőssé és a zöld rendszámos autók felszíni parkolásért is kell majd fizetni augusztustól.

Papp Fanni

Fotó: Máthé Daniella

A soproni képviselő-testület a júniusi közgyűlésen megszavazta, hogy augusztus 1-től az Árpád utcai parkolóházban és a Petőfi téri mélygarázsban a parkolójegyek óradíja bruttó 400 forint lesz 8 órától 18-ig a korábbi 480 forint helyett. A díjazás 18 óra után 200 forintra csökken a korábbi 250 forintról. Továbbá az Árpád utcai parkolóházban 6 órányi parkolás után a szolgáltatás másnap reggel 8 óráig díjmentessé válik. Az első fél óra a továbbiakban is díjmentes marad. 

A Papréti felújítás alatt álló parkoló, miután elkészül, a harmadikból az első zónába sorolják át. Továbbá a Balfi úti evangélikus temető, és az Anger-réti sporttelep előtti várakozóhelyeket bevonják a III. zónába. Itt a helyeket az első 2 óráig ingyenesen lehet majd igénybe venni. Ezzel egyidejűleg a Pozsonyi úti temető parkolójában is ingyenes lesz az első két óra. A zöld rendszámos autók tulajdonosainak pedig ezután fizetni kell a felszíni parkolásért.

A temetkezési helyek megváltására és a temetői szolgáltatásokra vonatkozó jelenlegi díjakat felülvizsgálták, és az önkormányzat úgy döntött, hogy ezeken nem változtat.

A képviselő-testület elfogadta az új inkubátorház építése során keletkezett több mint 4 millió forint megtakarítás átcsoportosítását a Sopron Holding költségvetésébe. Megszavazták, hogy az önkormányzat készfizető kezességet vállaljon a Sopron Basket kosárlabdacsapatot üzemeltető Raabersport Kft. 85 millió forintos folyószámlahiteléhez.

Az önkormányzat 1,5 millió forinttal támogatja a 40. Vermes Miklós Nemzetközi Fizikaversenyt szervező Oktogon Sopron Alapítványt. A Jereváni Ciklámen Nyugdíjas Egyesület is másfél millió forintos támogatásban részesül, amit a rezsiköltségekre fordítanak. A közgyűlés döntött arról is, hogy a házközponti fűtéssel rendelkező, önkormányzati lakóingatlanok bérlőit 50 millió forinttal támogatják.

Az új, Hillebrand utcai Mosolyvár bölcsőde pedig várhatóan idén októberben nyitja meg kapuit. Három csoportban 84 gyermek ellátását biztosítják majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában