Teljes hosszában leaszfaltozva

2023.06.27. 18:44

Új burkolatot kapott az Akácos utca Dunaszigeten

kisalfold.hu

Árvay István mosonmagyaróvári polgármester, Nagy István agrárminiszter, Cseh Benjamin dunaszigeti polgármester és Kovács Tibor, a kivitelező cég képviselője vágta át a szalagot az útátadón.

Fotó: Bánhegyi István

A dunaszigeti önkormányzat 42,4 millió forintot nyert az Agrárminisztérium által meghirdetett Külterületi helyi közutak fejlesztése című felhíváson. Így új burkolatot kaphatott az Akácos utca teljes szakasza. 
Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében arról beszélt, hogy a Vidékfejlesztési Program felhívásának célja az önkormányzati tulajdonú vagy önkormányzati vagyonkezelésben levő külterületi helyi köz­utak fejlesztése. 
Hangsúlyozta: a fejlesztés közvetlenül járul hozzá a térségben élők életminőségének javításához, ahhoz, hogy az alapvető szolgáltatások elérhetőbbek legyenek, és mindezen keresztül a térség gazdasága tovább erősödhessen. 
A település sajátos földrajzi elhelyezkedéséhez kapcsolódva tért ki Cseh Benjamin dunaszigeti polgármester arra, hogy mekkora felelősség és feladat a káprázatos szépségű szigetközi község településrészeinek összehangolása, a fejlesztési források előteremtése. Kiemelte, hogy minden nehézség ellenére folytatják a pályázati lehetőségek keresését, hogy biztosítsák a szükséges forrásokat. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában