Programok minden hétvégére

2023.06.26. 11:28

Összművészeti fesztivál a komáromi Csillagerődben

Nyáron minden hétvégén programok sokaságával várja a komáromiakat és a városba érkezőket az ErődFeszt. A repertoárban koncertek, színházi előadások, hagyományőrző rendezvények váltják egymást, folyamatosan bővülő kínálattal. A témában június 20-án tartottak sajtótájékoztatót a Csillagerődben.

Szinak Evelyn

„A te nyarad, a te erődöd” – így hirdeti magát az ErődFeszt összművészeti fesztivál, melynek nyitányára még áprilisban az ErődFeszt Open Uppal került sor. A programok sokasága egész évben, de főként nyáron várja a látogatókat koncertekkel, színházi előadásokkal, tárlatokkal és hagyományőrző rendezvényekkel. 

Az ErődFeszt programjáról tartott sajtótájékoztatót Vizeli Csaba és dr. Molnár Attila. FOTÓ: Tóth Anikó

A sajtótájékoztatón dr. Molnár Attila polgármester arról beszélt, hogy a járványt követően újult erővel indult be a közösségi élet Komáromban, ami szintén hozzájárul ahhoz, hogy a város a régió vezető települése legyen. A következő hónapokban elsősorban a szabadtéri rendezvényeké lesz a főszerep, melyek várhatóan minden hétvégén benépesítik az erődöket és az egyéb komáromi helyszíneket. 

Az ország minden pontjáról érkeznek fellépő művészek, a programokról a Csillagerőd honlapján lehet tájékozódni.

Vizeli Csaba, a Monostori Erőd ügyvezetője kiemelte: a nyári Erődfeszt Zorán koncertjével és az Egri csillagok musicallel indult, június 21-én tartották Az elátkozott királylány című zenés mesejáték ősbemutatóját. Az elkövetkezendő hetekben az ország minden pontjáról érkeznek majd fellépők a Monostori és a Csillagerődbe, a folyamatosan bővülő lista megtalálható az erőd honlapján és közösségi felületein. 

A komáromiak különféle kedvezményeket vehetnek igénybe. A helyi általános és középiskolák minden diákja kapott egy szórólapot, ennek felmutatásával az ErődFeszt négy nagy rendezvényére 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak jegyet, míg a lakcímkártyával rendelkezők 25 százalékos kedvezményt kapnak. Jegyek a Monostori Erődben, a Jókai moziban és a helyi Tourinform-irodában vásárolhatók. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában