Fontos párbeszéd

2023.06.27. 13:44

Nemzetközi konferenciát tartottak az erdőkért a soproni Ligneumban - galéria

Immáron másodszor ad otthont a Soproni Egyetem június 26. és június 28. között az Inváziós Erdei Fajok szakemberei részére rendezett éves konferenciának. Célja, hogy az erdőben előforduló inváziós fajokkal kapcsolatos tudást megosszák egymással, valamint az ellenük való védekezés lehetőségét feltárják.

kisalfold.hu

A tudományos konferencián az inváziós fajok tudnivalóiról tanácskoztak a részvevők Fotó: Máthé Daniella

- A konferencia egy olyan éves rendszerességgel visszatérő találkozó eleme, ahol az ENSZ Élelmezésügyi Szervezete a FAO által támogatott és részben létrehozott hálózat tanácskozik - mondta Lakatos Ferenc a Soproni Egyetem külügyi és kutatási rektorhelyettese. A terület, amit lefedünk az egész Európa és Közép-Ázsia. Albánia, Grúzia, Moldova, Kirgizisztán, Norvégia, Szerbia, Törökország, Ukrajna vesz részt személyesen, de online is csatlakoztak hozzánk az előadásokra, például Svédországból - tette hozzá.

A szakmai napon a Soproni Egyetem bemutatta, hogy milyen új technológiák állnak rendelkezésükre a távérzékelés, a drónok, a légi felvételek segítségével ahhoz, hogy megtudhassák milyen egészségi állapotban van egy erdő, ott milyen problémák léphetnek fel és mindezt időben hogyan tudják a megfelelő módon kezelni. A résztvevők szerdán terepen nézhetik meg azokat a területeket, amelyeket a légi felvételeknek köszönhetően már láthattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában