Önkormányzati alapok

2023.06.21. 15:29

Idén 54 pályázatot nyújtottak be a civilek, egyesületek Tatán

A Városháza dísztermében a minap került sor az önkormányzati alapok nyertes pályázóinak szerződéskötéseire. Idén összesen 54 pályázatot nyújtottak be a városi alapokra.

Kiss T. József

Michl József, Tata polgármestere köszöntötte a nyertes pályázatok képviselőit. Kiemelte, idén is sokan pályáztak, ez is mutatja, ez a rendszer már régóta jól működik. A jelenkezők ismertették programjaikat, az önkormányzat pedig lehetőségeihez mérten igyekszik  minél többt támogatástban részesíteni. Tata a megvalósult rendezvények, programok által is gazdagodik - tette hozzá Michl József.

Michl József polgármester köszöntötte a résztvevőket.

Tata Önkormányzatának Képviselő-testülete az idei esztendőre vonatkozó költségvetési rendeletében a Kulturális és Oktatási Alap pályázataira 4, a Szociális, Egészségvédelmi és Sport Alap pályázataira pedig 5,5 millió forintot biztosított. Az alapokra elkülönített összegből  egymillió forint a Szociális, Egészségvédelmi,  négy és félmillió forint a Sport Alap keretösszege. 

A pályázók köre civil szervezetekből, egyesületekből, alapítványokból tevődött össze. A Kulturális és Oktatási Alapra  22  pályázat érkezett, a pályázók rendezvényeikre összesen  19  millió forintot kívánnak fordítani, amelyek megvalósításához 12 millió forint önerővel rendelkeznek és 6,8 millió forintot igényeltek. 

A Szociális és Egészségvédelmi Alapra 8 pályázat érkezett. A pályázók programjaikra 4 millió forintot kívánnak fordítani, ezekhez  2,7  millió forint összeggel már rendelkeznek és   1,3 millió forint támogatást igényeltek. 

A Sport Alapra 24 pályázatot nyújtottak be,  37 millió forintot kívánnak fordítani a megvalósítandó programokra, amelyek megvalósításához közel 29 millió forint saját erővel rendelkeznek és 8,1 millió  forint támogatásra nyújtottak be igényt. 

Az önkormányzati alapokra civilek pályázhatnak. Képünkön a civil egyesületek képviselői. Forrás:www.tata.hu

A Kulturális Alap esetében a  22 pályázatból 19  pályázatot támogatott a bizottság, illetve az alapítványi pályázatokról a képviselő-testület döntött. A Szociális Alap pályázatai közül mind a 8 pályázó támogatást kapott. A Sport Alapból 23  pályázatot támogatott a bizottság és a képviselő-testület. A pályázati programok között hagyományos, helyi események, iskolai táborok, kulturális rendezvények, sportrendezvények szerepelnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában