Állatvédelem

2023.06.20. 08:19

Elismert állatbarátság Fertőrákoson az iskolában

Színes, látványos tanórákon és az iskola folyosóján kialakított tanösvényen ismerkedhetnek a fertőrákosi iskolások a környezetükben élő állatokkal.

Varga Henrietta

Idén már másodszor nyerte el az Állatbarát Általános Iskola minősítést a fertőrákosi iskola. A megtisztelő címet olyan intézmények kaphatják, amelyek sokat tesznek az állatvédelemért, és arra törekednek, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével. 

– Örülünk annak, hogy újra megkaphattuk a minősítést – kezdte Varga Mónika, az iskola jelmez- és viselettárosa. Fontosnak tartjuk, hogy már kis korban beszéljünk a gyerekeknek az állatvédelemről. Kiemelt szerepünk van abban, hogy iskolai közegben is találkozzanak velük, és megismerhessék azokat a lehetőségeket, amelyekkel segíthető az állatok és az emberek együttélése. 

Rákos Róbert és Varga Mónika az iskola udvarán kialakított rovarhotel előtt.  Fotó: Máthé Daniella

Igyekeznek színesebbé, emberközelibbé tenni a tanórákat.– A tanévben több olyan rendezvényünk volt, ahova olyan csapatokat hívtunk, akik állatokkal foglalkoznak. A gyerekek megismerkedhettek a vakvezető kutyák munkájával, találkozhattak azzal a kutyussal, aki fogyatékkal élő embereknek segít, de találkozhattak a Fertő-táj ragadozó madaraival is egy bemutatónak köszönhetően – tette hozzá Rákos Róbert informatikatanár. 

– Igyekszünk színesebbé, emberközelibbé tenni a tan­órákat – mondták. – Épületeink folyosóján tanösvényt alakítottunk ki annak érdekében, hogy a gyerekek megtanulják a saját korosztályukat érdeklő állatok legfontosabb jellemzőit. A kicsik ezeken a rajzokon többek között a sünivel és a hermelinnel, a nagyobbak pedig a környéken élő védett vagy veszélyes állatokkal találkozhatnak. Megtartjuk az állatok vagy a víz világnapját, gyűjtést szervezünk olyan állatokkal foglalkozó civil szervezeteknek, amelyeknek segítségre van szükségük, tehát valóban széles a programkínálat. Célunk, hogy az Örökös Állatbarát Általános Iskola címet is elnyerhessük – zárták a beszélgetést. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában