Díjkiosztó

2023.06.13. 17:53

Átadták a 33. nemzetközi ifjúsági képzőművészeti pályázat díjait Győrben - Fotók

Az Egészséges Nemzedékért Alapítvány és a Galántai Járási Népművelődési Központ által meghirdetett „Káros szenvedélyek ellen határok nélkül” nemzetközi ifjúsági képzőművészeti pályázatot idén 33. alkalommal rendezték meg, amelynek díjkiosztó ünnepségét kedden tartották a győri városházán.

Simon Roberta

Fotó: Nagy Gábor

Dr. Schmidt Péter a nemzetközi rajpályázat szervezője, alapítványi elnök elmondta, hogy a versennyel a határontúli kapcsolatokat is erősíti a város. 

- A pályázatot két korcsoportban hirdettük meg, idén is rendkívül sokan jelentkeztek. Ismét egy fontos témában, a káros szenvedélyek témakörében vártuk a alkotásokat. A megvalósításban sem szabtunk határt, így a fiatalok kreativitása szabadon szárnyalhatott. Lenyűgöző volt látni a szebbnél szebb és kreatívabb megvalósításokat - fejtette ki a főszervező.

Az alkotók a legtöbb beküldött rajzon, festményen a dohányzást, az alkoholfogyasztást vagy épp a droghasználatot emelték ki, mint káros szenvedély. 

- Idén hét diákot ismertünk el, de természetesen minden résztvevőt megajándékoztunk. Idén a Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumból három, a Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvodából, és a Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégiumból két-két diákot díjaztunk - sorolta dr. Schmidt Péter.

A díjazottaknak Győr és Galánta ajándékát, valamint Dézsi Csaba András polgármester elismerő oklevelét adták át.

Díjazottak névsora:
Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumból: Kántor Dóra Jázmin, Várallyay Kamilla, Magyar Orsolya
Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvodából: Nagy Luca, Szekeres Kyra
Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégiumból: Lázár Lúcia, Mészáros Boglárka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában