Világunk szeretete a legkisebbeknek

2023.05.18. 20:47

Zöld Óvodák workshopját tartották Sopronban

A soproni Jereváni Kék Tagóvoda, Dózsa György Utcai Tagóvoda, Trefort Téri Óvoda „Zöld óvodai koordinátorairól” voltak a szervezői Zöld Óvoda Workshop szakmai eseménynek csütörtökön, amelynek helyszíne a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont és Vadaspark létesítménye volt.

kisalfold.hu

Fotó: Griechisch Tamás

A találkozó célja az ötlettárak, jó gyakorlatok megosztása volt, egyben az eseményen lehetőséget adtak a résztvevő óvodáknak egy-egy érdekes, innovatív program, rendezvény bemutatására is – mondta el Hessné Markó Ibolya, a Trefort Téri Óvoda Dózsa György utcai Tagóvodájának tagintézmény-vezetője. Hozzátette: 

Az országos zöldóvoda-hálózat keretében megvalósult programmal a vármegyében tevékenykedő óvodákban zajló munkát, ismeretszerzést, továbbképzést, illetve a zöldóvodai programok megvalósítását teszik hatékonyabbá, együttműködve Tanulmányi Erdőgazdasággal és más szakmai partnerekkel. A környezeti nevelés nem más, mint környezeti kultúrára nevelés. Az óvodai nevelés olyan színtér, amely ennek szilárd alapokat adhat.

Tóth Éva a Jereván Településrészi önkormányzat elnöke köszöntőjében elismeréssel szólt az óvodapedagógusok szakmai elhivatottságáról, elkötelezettségükről, felelősségteljes munkájukról, amelynek alapja a gyermekek iránti szeretet. Az önkormányzati képviselő külön kiemelte a Jereván lakótelep óvodáinak óvodapedagógusait, akikkel számos közösségi eseményt is szerveztek már a Jereván városrésznek. 

Fontosak a „zöld” események, hogy a legkisebbeket a természeti világ szeretetére, védelmére, a teremtés, az élet tiszteletére neveljük. A rendezvény iránti érdeklődést és annak sikere a Jerevánon működő óvodák szakmai rangját jelzi – tette hozzá.

Az előadások sorában Dr. Hartl Éva egyetemi docens, Dr. Molnár Katalin egyetemi docens, Dr. Takács Viktor erdei iskolavezető (TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt.), Dr. Varga Tamás EReDŐ Egyesület, Egresits Anita és Martos Virág múzeumpedagógusok adtak át fontos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában