Futóverseny, utcabál, Győribaba fesztivál

2023.05.12. 17:49

Rengeteg izgalmas programmal készülnek a Győr-Moson-Soproni civil szervezetek - fotók

Győribaba Fesztivál, futóverseny, túrázás, gyermek-, nyílt és falunapok, főzőverseny, utcabál is szerepelt a pénteki sajtóreggelin, amelyen a Győr-Moson-Sopron megyei civil közösségi szolgáltató központ szervezésében a megyében tevékenykedő civil szervezetek mutatták be a közeljövőben tervezett programjaikat egymásnak és a sajtó képviselőinek.

kisalfold.hu

Fotó: Huszár Gábor

A saját forrásból, támogatásokból, adományokból és pályázatokból működő egyesületek és alapítványok lelkes, a közösségért tenni akaró helyi emberek ötletei, munkája révén az egész közösség hasznára vannak. Sok helyen több szervezet és az önkormányzat összefogásával sikerül emlékezetes, közösséget kovácsoló, vagy szórakoztató programokat szervezni. E tevékenységet minden személyi jövedelemadót fizető állampolgár támogathatja adója egy százalékával, csak rendelkeznie kell róla az adóbevallásában, amire május 22-ig van lehetőség.

Győribaba Fesztivál és Wonderwmn díj

A Győr Gyárvárosi Baba-Mama Egyesület Idén 4. alkalommal szervezi meg a Győribaba Fesztivált május 21 és 27. között. Közel száz ingyenes programmal készülnek a kismama jógától, a szülésfelkészítőn át az újraélesztés oktatásig mindenféle izgalmas program megtalálható lesz. Leglátványosabb megmozdulása várhatóan a nyitónapi babakocsi felvonulás, melynek a végén az Árkádban két gyerekkoncert lesz.

Másik májusi programjuk a Wonderwmn Győr díjátadó gálája május 24-én a Zichy Palotában. Huszonnyolc csodanőt jelöltek idén családtagjak, barátaik. Ezzel a programmal szeretnék jutalmazni olyan hétköznapi nőket, akik amellett, hogy anyák, nők, feleségek, a közösségüket is építik, vagy épp kimagaslóak önkéntes munkában.

"Pörkölj oda" gyermeknap Mosonszentmiklóson

Másodszor pörkölnek oda Mosonszentmiklóson gyereknapon. Az előző év sikerére való tekintettel a Ló - Erő Szabadidő és Sport Alapítvány idén is megszervezi a "PÖRKÖLJ ODA" gyermeknappal egybekötött nyíltnapot és főzőversenyt május 28-án 9 órától Mosonszentmiklóson. Főzőversenyre invitálják a kicsiket, melyre 3-4 fős csapattagok jelentkezését várják, továbbá szerepel az izgalmas programok között lovasbemutató, lovagoltatás, lovaskocsikázás, arcfestés, labdajátékok. Igazi családi program, ahova szeretettel várnak mindenkit.

Az alapítvány akkor vált országos hírűvé, amikor tavaly nyáron egy tápi tanyáról megmentettek hat, a magukra hagyott, csonttá soványodott lovat, s addig gondozták, amíg rendeződött sorsuk. Bizonyára ennek köszönhető, hogy meghívást kaptak az első győri állatvédő napra, ahova két lóval érkeznek. Szervezik már a nyári gyerektáboraikat is.

Utcabál Écsen

A Fészek Egyesület utcabált szervez Écsen. Vidámsággal, jó hangulattal, a ’80-as ’90-es évek zenéivel várják az érdeklődőket az Orbán László Művelődési Ház udvarán július 15-én 19 órától. A szervező bogrács ételekkel vár mindenkit de batyus bál lévén kérik, hogy hozzon minden érkező valami finomságot. Baráti társaságoknak asztalfoglalási lehetőség az [email protected] e-mail címen, hangulatfelelős: Szakács Levi.

"FUTaNYÚL" futóverseny Nyúlon

"FUTaNYÚL" futóversenyt szervez a Rendezvényműhely Közhasznú Egyesület Nyúlon június 10-én, regisztráció 8 és 8.45 óra között az Ady parkban. Nincs díjazás, nincs időkorlát, nincs eredmény, nincs regisztrációs díj, de van motiváció, hisz minden évben több százan, családok, idősebbek, fiatalok, férfiak, nők, gyerekek, sportolók, csupán kedvtelésből futók, kutyával vagy a nélkül állnak rajthoz, hogy teljesítsék a 3,7 kilométeres távot a település aszfaltozott utcáin. A résztvevőket a szervező az idén sem engedi el ajándék nélkül.

Túrázzunk jó időben is a Lehner Gyula Turista Egyesülettel!

A komótosabb mozgást kedvelőket a Lehner Gyula Turista Egyesület várja szebbnél szebb útvonalakkal. Egy 11 kilométeres körtúra során május 14-én felkeresik a szentbékkállai kőtengert, a Velétei- palotaromot, az Eötvös Károly kilátót, és végül a Töttöskáli templomromot. Május 20-án csatlakoznak a tápi hegysori tavasz programjaihoz megtekintik a tápi Skanzent a 10 kilométeres körtúra végén. Május 28-án megszervezik az első Pünkösdi Sokkoró teljesítménytúrát 13, 24 és 38 kilométeres távon. Június 3-án Tényőről indulva megkeresik a Vörösbarátok várát és csatlakoznak Sokorópátkán a „Sokoró Kapuja” avatásának programjába. Június 10-én Pápateszér malom és gasztrotúra keretében 8 kilométeres körtúrán keresik fel a régi vízimalmokat Pápateszér és Bakonyszűcs térségében.

Mulassunk idén is a Lurkóval a jó cél érdekében!

A Lurkó Győri Kórház Gyermek Osztályért Alapítvány június 9-én 18 órától szervezi hagyományos jótékonysági Lurkó Estjét az Amstel Hattyú fogadóban. Lesz zene, tánc, tombola, jókedv, ráadásul a vacsora árát is tartalmazó belépőjegy megvásárlásával a győri kórház gyermekosztályán kezelt kis betegeket támogatjuk.

Tartalmas nyár Bezin

Bezi község civil szervezetei az önkormányzattal együttműködésben erre a nyárra is több rendezvényt terveznek. A június 17-én megrendezik a falunapot, melyen a helyi sportegyesület falufutást szervez zenei kísérettel, délelőtt pedig jógafoglalkozás is várható. Az "Összefogás Beziért" Egyesület süteményvásárral készül. A falunap további programjai között ringató, néptáncbemutató, dalest és a Bowly Roll zenés bulija található.

Az önkormányzat több helyi szervezet részvételével idén először napközis tábort szervez. Taekwondo, kézműves foglalkozások és szabadtéri játékok, tájházlátogatás, életmóddal kapcsolatos előadások, filmvetítés és tánc is van a tervezetükben. Július 15-ére sportnapot terveznek, amit egy közös kerékpártúra nyit meg. A jó idő beálltával a beziek szeretnék invitálni a környékbelieket, hogy látogassanak el felújított játszóterünkre és a nemrég kihelyezett újításaikhoz: Kneipp-ösvény és vesszőalagút várja az árnyékos parkban a mozogni vágyókat. A nyár végén pedig immár hagyománnyá vált szalonnasütéssel várja a vendégeket az "Összefogás Beziért" Egyesület a focipálya mellett.

Gyermeknapi buli Öttevényen

Május 28-án vasárnap 15 órától tartja gyermeknapi rendezvényét a Kék csillag klub, az Öttevényi Önkormányzat, a Nyugdíjas klub és az Öttevényi Kulturális Egyesület a Tátika játszótéren. Fellép a Hangraforgó együttes, lesz légvár, pattogatott kukorica, palacsinta, játékos gyermekvetélkedők, zene, és kivonulnak önkéntes tűzoltók is. Vár mindenkit a “zene vonat” és egy traktorra is fel lehet majd ülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában