Koszorúzás

2023.05.30. 12:27

A magyar hősökre emlékeztek Tatán

Május utolsó vasárnapja a magyar hősök emléknapja. Azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezünk ezen a napon, akik az életüket áldozták a hazáért.

Kiss T. József

Katonai tiszteletadással, koszorúzással emlékeztek Tatán is a Várkanyarban lévő II. világháborús emlékműnél csütörtökön délelőtt. A hősök napi megemlékezésen részt vett és beszédet mondott Rigó Balázs történész, Tata alpolgármestere. A megemlékező beszédet követően Szabó Előd, a Tatai Református Gyülekezet vezető lelkésze mondott áldást és imát a hősök emlékére. 

A magyar hősök emlékünnepét május utolsó vasárnapján tartják.

A hősök napja alkalmával Rigó Balázs beszédében fel- idézte annak az emlékkőnek a történetét, amely Budapesten, a Hősök terén hirdeti azt, amiről most megemlékeznek Tatán is. A felirata csupán annyi, „Az ezeréves határokért”. A nagy méretű alkotás a hősiességnek állított emlékművet és tömegsírt is szimbolizál. Célja az volt, hogy az ismeretlen helyen nyugvó katonákra, hősökre is emlékeztessen. 

A megemlékezés végén koszorúkat helyezett el Tata városának nevében Rigó Balázs alpolgármester, Balogh László tizedes a 7. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda részéről, a Honvéd Bajtársi Klub részéről Sárközi József nyá. ezredes, klubelnök, Sümeg Ferencné elnökségi tag és a Tatai Református Gimnázium igazgatója, Illés Dániel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában