Vigyázzunk egymásra!

2023.04.10. 16:00

Közlekedési jó tanácsok az ünnep utolsó napjára Győr-Moson-Sopronban

Mivel idén a húsvéti ünnepek és a tavaszi iskolai szünet egybeesnek, ezért sokan útra kelhetnek.

kisalfold.hu

Illusztráció -

Forrás: Kisalföld Archív

Hétfőn 22 óráig lesz érvényben kamiontilalom, ezért az ettől eltérő időszakokban még a szokásosnál is nagyobb kamionos forgalomra számíthatnak a közlekedők, főleg a gyorsforgalmi utakon.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy húsvét alkalmával a legtöbben hétfőn indulnak útnak. Így a Magyar Közút szakemberei azt javasolják, hogy aki teheti, az ma minél később, vagy holnap reggel keljen útra, ha egy hosszabb vidéki utazás után szeretne hazatérni.

Arra is kérik a sofőröket a szakemberek, hogy a következő napokban is, még indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, az út- és látási viszonyokról a Magyar Közút Útinform szolgálatánál, weboldalon.

Tekintettel arra, hogy időszakosan nagyobb egyes útszakaszokon, főleg az autópályákon és a főutakon a forgalom, érdemes nagyobb követési távolságot tartani. Legyünk türelmesek, vezessünk lassabban, hogy a ráfutásos, koccanásos balesetek elkerülhetőek legyenek.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában