Világnap

2023.04.02. 12:26

Kék séta az autizmussal élőkért Győrben emléktábla avatással - fotók

Az Autizmus világnapján, vasárnap Kék sétán hívta fel a figyelmet négy egyesület (Magyar Vöröskereszt, KAPCSOK Alapítvány, Pamacs egyesület, Más, de nem kevesebb Olivér Alapítvány) az autizmussal élőkre Győrben.

kisalfold.hu

Fotó: Rákóczy Ádám

Az esemény keretében Dézsi Csaba András polgármester Kurcsics László grafikussal, Árnics Katalin özvegyével együtt emléktáblát avatott a Bisinger sétány 10. szám alatt, a három éve elhunyt gyógypedagógiai tanár, pszichopedagógus, pedagógiai terapeuta, a Kék nap szervezőjének lakóhelyén.

Beszédében Dézsi Csaba András jó barátjának nevezte Árnics Katalint, aki mindent megtudott az autizmusról és egész életében csak adott a városnak. Szintén felszólalt Kun Szilvia, a Magyar Vöröskereszt vármegyei igazgatója is, aki elmondta, hogy Árnics Katalin évtizedeken át az autizmussal élő gyermekekkel és családjaikkal dolgozott, a sajátos nevelési igényű gyermekek integrációját segítette az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban. A koszorúzás, emlékkövek és virágok elhelyezése után az autizmussal érintett gyermekek és szüleik, illetve Árnics Katalin tisztelői által alkotott menet elsétált a Bécsi kávéházhoz, ahol a gyermekek fagyizhattak, majd a megemlékezés a Bécsi kapu téren ért véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában