94-ről 107-re emelkedik a létszám

2023.04.16. 17:00

Bővítik a csornai kollégiumot

A Szent István téri középiskolai kollégiummal kapcsolatban hozott döntést legutóbbi ülésén a csornai képviselő-testület.

kisalfold.hu

 Az intézmény fenntartója, a Soproni Tankerületi Központ a kolesz átszervezése miatt kereste meg a városházát. Az intézkedéssel a kollégium ta­nulólétszámát növeli a tankerület, a csornai önkormányzat mint az ingatlan tulajdonosa járult hozzá az elképzelések megvalósításához. 

Eszerint a jelenlegi kilencvennégyről százhétre emelkedik a befogadható létszám. A férőhelyeket belső tereprendezéssel, évek óta használaton kívüli helyiségek hálószobává alakításával tudták bővíteni. Két szobában pedig további egy-egy ágyat helyeztek el. 

Mindez tizenhárom százalékos változást jelent, ami lehetővé teszi, hogy a város vonzáskörzetéből többen is igénybe vegyék a kollégiumi ellátást. A csornai kollégiumnak 2017 óta fenntartója a soproni tankerület. Az ingatlan a városé, a központ a két fél közötti szerződés alapján látja el a vagyonkezelői feladatokat. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában