Pannon-Víz

2023.04.15. 11:00

A vízórákra tavasszal is figyelni kell

A fagyok elmúltával itt az ideje, hogy eltávolítsuk aknás vízmérőnkről a téli szigetelést és elvégezzük ellenőrzését. A vízmérő akna karbantartása, tisztítása mindig a felhasználó feladata.

kisalfold.hu

Fotóillusztráció: MW-archívum

Fotó: Frank Yvette

A Pannon-Víz Zrt. ügyfélszolgálatát kell felkeresni a fagyott mérő cseredíjának befizetése után, így lehet egyeztetni a csere időpontját.A Pannon-Víz Zrt. azt javasolja, hogy a jó idő beköszöntével vegyék le a téli szigeteléseket az aknáról, majd jól szellőztessék át, hiszen a szigetelés alatt a csövek és az elzárók erősebben rozsdásodnak, és ez akár csőtöréshez is vezethet. Kiderül az is, ha elfagyott a vízmérő, aminek pótlási költsége szintén a tulajdonost terheli.

– Ha a vízaknában mindent rendben találtunk, érdemes az ingatlan belső csőrendszerét is ellenőrizni, hogy nem szökik-e a víz a rendszerből. Ebben az esetben tartsuk zárva az aknában lévő főcsapot a javításig – hívja fel a figyelmet a szolgáltató. Javasolt a télre elzárt csapok alapos kifolyatása, hogy eltávolítsák a vezetékben lévő állott vizet. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában