InterCity-járaton elérhető

2023.03.30. 10:36

A leggyorsabbak már Győrbe is tudnak szinte féláron utazni vonattal

Már a Balaton déli partja, valamint Győr és Szombathely felé is váltható jelentős kedvezményeket biztosító Okosjegy. Ezzel már minden Magyarországon közlekedő belföldi InterCity-járaton elérhető a szolgáltatás, több mint 80 város felé.

kisalfold.hu

Forrás: MW archív

Fotó: Kallus György

A MÁV közleménye szerint a legújabb Okosjegyek a korábbiakhoz hasonlóan két díjszinten érhetők el. A Balaton és a Tópart InterCitykre Budapestről Siófokra, Zamárdiba, Balatonföldvárra, Balatonszárszóra és Balatonszemesre 1599 forinttól, a távolabbi IC megállási helyekre 2399 forinttól kapható az új jegytípus. 

A főváros felől Győrön át Szombathelyre közlekedő IC-kre Győrig 1599, az IC-kkel elérhető távolabbi városokba 2399 forinttól váltható Okosjegy. A fővárost – Székesfehérváron, Veszprémen keresztül – Szombathellyel összekötő Bakony InterCity-kkel Veszprém 1599 forinttól, a többi IC megállási hely 2399 forinttól érhető el. A szombathelyi IC-kre 1. osztályú Okosjegy is váltható, a közelebbi állomásokra, mint Győr, 2199, a távolabbiakra 3299 forinttól.

Azok az utasok, akik az interneten és MÁV appon váltható Okosjegyet választják, akár 40 százalékkal kedvezőbb áron utazhatnak a pénztárban váltott teljes árú jegyhez képest. Az Okosjegy ára magában foglalja a helybiztosítás díját is, további kedvezmény a jegyárból nem vehető igénybe.

A Szeged, Debrecen–Nyíregyháza, Pécs, Zalaegerszeg, Békéscsaba, Miskolc és Kaposvár felé közlekedő InterCity vonatokra eddig összesen több mint 144 ezer Okosjegyet váltottak az utasok idén.

A MÁV appon és a jegy.mav.hu digitális platformon is megtalálható a kiválasztott vonatra az eredeti, teljesárú ajánlat is, ám az olcsóbb Okosjegy is jól látható, amit kiválasztva a vásárlás a megszokott rend szerint, könnyen elvégezhető.  Az Okosjegyek kiterjesztése további vonalakon is várható a jövőben. Ezzel a megoldással a vasút valós alternatívát kínál az autózás, akár a telekocsi helyett, támogatva ezzel a környezetbarátabb távolsági közösségi közlekedés használatát.

Mi az az Okosjegy?

   Fix áras jegy, nem százalék alapú kedvezménnyel a leggyorsabb utasoknak, tehát minél korábban veszi meg vonatjegyét, annál nagyobb a kedvezmény
   Akár 40%-ot is spórolhat a teljes árú jegyhez képest
   Okosjegy kizárólag a MÁV appban és az új Elvirában kapható, ahol a rendszer automatikusan mutatja a legkedvezőbb elérhető ajánlatokat
   Az ár már tartalmazza a helyjegyet is, semmilyen más pótjegyet nem kell venni az Okosjegy mellé
   Első osztályra is megvásárolható, bizonyos esetekben még első osztályra is olcsóbban, mint teljes áron a másodosztályra

A vonatok a szokásos kedvezményekkel is igénybe vehetők. Okosjegyre további kedvezmény nem érvényesíthető.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában