Projektzáró konferencia

2023.03.24. 14:59

Közösségi projektek 350 millióból Tatán

Tatán a városháza dísztermében tartották a napokban a CLLD helyi akciócsoportjának projektzáró konferenciáját, melyen a helyi pályázatokról is beszámoltak.

Kiss T. József

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak (TOP) köszönhetően az önkormányzat és konzorciumi partnerei CLLD-­pályázatából 30 projekt valósulhatott meg, illetve kezdődött el a mögöttünk álló időszakban, közel 350 millió forint értékben. A támogatási keret a helyi szervezetek, intézmények, civilek, vállalkozások számára nyújtott forrásokat kulturális és közösségi infrastruktúrájuk megújítására, programjaik megvalósítására. 

A projektzáró eseményen Michl József, Tata polgármestere elmondta: „A helyi akciócsoport civilekből álló közössége 21 alkalommal ülésezett és döntött a pályázatokról. Döntéseik nyomán nagyon sok területre jutott pénz, a fogyatékosok sportolási lehetőségeitől kezdve a tudományon, művészeteken át a Tatai Televízió archívumáig. Hálásan köszönjük az aktivitást, az összefogást minden résztvevőnek, hiszen 30 projektet köszönhetünk ennek a pályázatnak, amelyek a város számos pontját és közösségét érintették.” 

A nyertes pályázók olyan ötleteket valósítottak meg, mint például a digitális történelemírás a Tatai Televízióban, Top’Art utcagaléria és közösségi találkozási pont kialakítása az Öreg-tó partján, uradalmi tábor gyerekeknek, extrém ügyességi szabad­idős sportnap és bemutató, vagy kompetenciafejlesztő, -képző és személetformáló szakmai konferenciák. (Forrás: Tata.hu) 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában