Ünnepség

2023.03.02. 17:37

Jubilál a Balfi úti idősek otthona Sopronban - Egész éves rendezvénysorozatot terveznek a 150. évfordulóra - videó, fotók

Idén ünnepli a 150 éves fennállását a Soproni Szociális Intézmény Balfi úti idősek otthona. A jubileumra egy egész éven átívelő rendezvénysorozatot terveznek, melynek megnyitóját csütörtökön tartották meg.

Papp Fanni

A rendezvénysorozat megnyitóján Farkas Ciprián és Joós Bernadett köszöntötte a jelenlévőket. Fotók: Máthé Daniella

A Balfi úton található idősek otthona 1873. március 2-án nyitotta meg kapuit akkor még Szegényápoldaként. A neve ugyan rengetegszer megváltozott az elmúlt 150 év alatt, de az alapvető funkcióján, a rászorulók segítésén nem esett csorba.

Az alkalomhoz méltó egész éven átívelő rendezvénysorozatot tegnap nyitotta meg a Soproni Szociális Intézmény, ahol köszöntőt mondott Farkas Ciprián polgármester és Joós Bernadett az intézmény megbízott igazgatja. A megnyitó alkalmával bemutatták az otthon lakói által készített színpompás kiállítást is.

- Egy intézmény életében különösen hosszú idő 150 év. Évekkel ezelőtt nem így nézett ki az idős otthon épülete, ami az elmúlt években fejlesztéseken és bővítésen is átesett. Mai napig fontos törekvés, hogy jobb, színvonalasabb ellátást kapjanak az itt lakók. Az intézmény másik jelentős oldalát az emberi lét jelenti, a szeretet, az elfogadás és a gondoskodás, ahogyan a dolgozók végzik minden nap a feladatukat - hangsúlyozta Farkas Ciprián. Hozzátette, napjainkban közel 160 lakója és 90 dolgozója van az intézménynek, ahol összes öt részlegen folyik a szociális ellátó munka. 

Joós Bernadett a rendezvénysorozattal kapcsolatban elmondta, szeretnék bevonni a soproniakat és a helyi iskolákat is. - Rengeteg ötletelés és munka áll a rendezvénysorozat mögött, ami még szervezés alatt áll. Szerettünk volna egy kiállítást, ami a közösségünké mégis visszaadja az épület történelmét és kulturális mondanivalóját, de elhatároztuk azt is, hogy az épületben rejlő művészeti titkokat életre keltjük. A legfelső szinti kápolna mennyezete, amit Stornó Ferenc freskói díszítenek ihlette a jubileumi logónkat, illetve a kiállítást, aminek a jövőben is nagy szerepe lesz - részletezte az intézmény megbízott igazgatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában