Több mint 800 lakost érint

2023.03.13. 11:44

Félmilliárdból fejlesztették a csatornavíz-elvezetést Bábolnán

Több mint 800 lakost érintő csapadékvíz-elvezetési projektet valósítottak meg Bábolnán. Az 500 millió forintos beruházás három utcára terjedt ki.

Szinak Evelyn

Szalagátvágás – Balról Popovics György, dr. Horváth Klára, Czunyiné dr. Bertalan Judit és Gombos József, a kivitelező cég képviselője. Fotó: Szinak Evelyn

Az átadón dr. Horváth Klára polgármester elmondta, hogy Bábolna három utcájában, a Zrínyiben, a Dózsában és a Mórában okozta a legnagyobb gondot a lezúduló csapadék, aminek elvezetésére a burkolatlan árok nem volt képes. Az augusztusban kezdődő és fél éven át zajló munkálatok mintegy 160–180 házat és nyolcszáz lakost érintettek. A garanciális munkák még folynak, azokkal a kivitelező a tervek szerint március végére, április elejére elkészül. A polgármester hozzátette, szeretnék a csapadékvíz-elvezetést korszerűsíteni a Radnóti és a Kinizsi utcában is, a pályázatot már benyújtották. 

Popovics György megyei elnök közlése szerint a csapadékvíz-elvezetés a vármegye szinte valamennyi településén gondokat okoz, és ezek elhárítására bizony sokfajta lehetőséget kell megragadni. Bábolna ezen a téren is előre gondolkodott. Ami pedig a TOP-os források kiaknázását illeti, a városba érkező támogatás mértéke már a 2 milliárd forintot közelíti.

504 millió forintból három utca csapadékvíz-elvezetése újult meg. Fotó: Szinak Evelyn

 Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, kormánymegbízott arról beszélt, hogy az elmúlt években számtalan fejlesztés valósulhatott meg a TOP-nak köszönhetően, a települések stratégiája azonban eltérő volt. Bábolna elsősorban azokat a beruházásokat célozta meg, melyek generációkon átívelnek és nem csak a jelennek szólnak. A csapadékvíz-elvezetés fejlesztésére félmilliárdot nyert a város. 

Az itt élők fűmagokat kaptak, így a munkálatok tényleges befejezését követően indulhat a három utca csinosítása. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában