Ingyenes szűrések

2023.03.07. 10:40

Egészségmegőrző vizsgálatokat indított a Vöröskereszt Komáromban

A Magyar Vöröskereszt komáromi szervezete fogászati szűrőprogramot indított Komáromban. Az első alkalomra a Vöröskereszt bázisintézményében, a Petőfi Sándor Általános Iskolában került sor – derült ki a Komáromi Városmarketing közösségi oldalára feltöltött videóból.

kisalfold.hu

Oláh Gábor területi koordinátor elmondta, a szűrés során a megelőzésen volt a hangsúlyt, tehát egy rapid vizsgálattal feltérképezték a gyerekek fogazatát, az egyes problémák orvoslása már szülői jelenléttel a fogászati rendelőben történik majd. 

A program a helyi Vöröskereszt másik bázisiskolájában, a Jókai Mór Gimnáziumban folytatódik, illetve bekapcsolódik a Színes és a Szivárvány Óvoda is. Április 5-én pedig látásvizsgálatot tartanak, ennek helyszíne szintén a Petőfi-iskola lesz. Oláh Gábor kiemelte, a tavalyi városi egészségnapjukon a szemvizsgálatra jelentkezők 90 százalékának volt valamilyen problémája a látásával, ezért gondolták azt, hogy fontos megvizsgálni a fiatalok szemét is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában