Április 30-ig lehet jelentkezni

2023.03.31. 19:49

Bírósági ülnököket keresnek Győrben

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2023. április 30-ig bírósági ülnököket választ, ehhez keresik a jelentkezőket.

kisalfold.hu

Illusztráció -

Forrás: Pexels

 A Közgyűlés a Győri Törvényszékre: 

  • 1 fő fiatalkorúak büntető ügyeiben eljáró, 
  • 1 fő büntető ügyekben eljáró és 
  • 9 fő munkaügyi perekben eljáró bírósági ülnököt, 
  • a Járásbíróságra pedig 10 fő fiatalkorúak büntető ügyeiben eljáró bírósági ülnököt jogosult választani.

A bírósági ülnökök eljárásukért külön díjazásra jogosultak. Elsősorban fiatalkorúak büntető ügyeiben eljáró bírósági ülnökök jelentkezését várjuk.

Fiatalkorúak büntető ügyeiben eljáró bírósági ülnökként kizárólag:

a) pedagógus (őket kizárólag a bíróság illetékességi területén működő alapfokú és középfokú nevelési-oktatási intézmény jelölheti és nyugdíjas pedagógus is jelölhető 70 éves korig)
b) pszichológus, vagy
c) a család-, gyermek- és ifjúságvédelmi szolgáltatás, gyámügyi igazgatás keretében az ellátottak gyógyítását, ápolását, foglalkoztatását, fejlesztését, ellátását, nevelését, gondozását vagy szociális segítését, a gyermek sorsának rendezését közvetlenül szolgáló, egyetemi vagy főiskolai végzettséghez kötött munkakörben dolgozó vagy korábban dolgozó személy vehet részt.

Az ülnökké történő jelölést és a jelölés elfogadásáról szóló nyilatkozatokat 2023. április 03-án 16.00 óráig beérkezőleg kell eljuttatni személyesen Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala részére (9021 Győr, Városház tér 1., a Jogi és Önkormányzati Osztálynak címezve).

A bírósági ülnökök választásáról szóló részletes tájékoztató és a jelöléshez szükséges nyomtatványok beszerezhetők a Városház tér 1. szám alatti épület portáján, továbbá letölthetők a honlapról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában