Március 15.

2023.03.14. 19:24

Az Éduvizig két munkatársa kapott kitüntetést

kisalfold.hu

Gratzl Ervin, Vízrendezési és Öntözési Osztály csoportirányító munkatársa Óra Emléktárgy főigazgatói elismerésben részesült a nemzeti ünnep alkalmából.

Gratzl Ervin

Gratzl Ervin meliorációs üzemmérnöki, okleveles környezetvédelmi szaküzemmérnöki valamint okleveles környezetmérnök- tanári diplomás szakember, aki több, mint 28 éve dolgozik a vízügyi szolgálatban. Munkáját évtizedeken keresztül, egyértelmű szakmai elköteleződéssel hajtja végre. Szakmai felkészültsége, korábban szerzett ismeretei és szakágazati tapasztalata alapján több projekt műszaki előkészítésében illetve meder és duzzasztó rekonstrukciós projektben vett részt. Jelentősen hozzájárul igazgatóságunk területén a vízgazdálkodási célok megvalósításához. Vízhasznosítási szaktudása és sok éves tapasztalata komoly előnyt jelent a napjaink vízhiányos helyzetének kezelésében. Éveken át magas színvonalon és elkötelezettséggel vett részt a középfokú vízügyi szakember-utánpótlás képzésben.

Szücs József, a Rábai Szakaszmérnökség vezető-helyettese Miniszteri Elismerő Oklevél elismerésben részesült.

Szücs József

Szücs József az általános és mezőgazdasági vízgazdálkodási szakon szerzett üzemmérnöki diplomája után igazgatóságunk Rábai Szakaszmérnökségén helyezkedett el, ahol több, mint 42 éve dolgozik. Munkavezetői feladatai után területi felügyelői munkakörbe léptették elő. 1994-től látja el a szakaszmérnökség vezető-helyettesi feladatokat. Kulcsszerepet játszott a 2010. évi vörösiszap katasztrófa elleni védekezésben, és a szintén 2010. évi, Cuhai Bakonyéren levonuló rendkívüli árhullám elleni védekezésben is, ahogy a megelőző, 2002-es és 2006-os rendkívüli árvizek elleni védekezésben is. Példaértékű volt a 2013-as dunai árvízkor mutatott helytállása, amelynek köszönhetően jelentős győri lakó- és iparterületeket sikerült megvédeni az árvízveszélytől. Széleskörű vízügyi szakmai tájékozottsága, jártassága, nagymértékben elősegítik a szakaszmérnökség területi feladatait, a projektek és a védekezések sikeres lebonyolítását. Szakmaszeretete és hozzáértése révén mindig magas szintű műszaki igényességgel jár el, munkáját nagyfokú önállóság és precizitás jellemzi. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában