Választás után

2023.02.07. 12:32

Reseterits-Boros Evelin, az új polgármester Szakonyban - Fókuszban a közösségépítés

Szakony új polgármestere, Reseterits-Boros Evelin a falu lakosságát szeretné összehozni és a fejlesztéseket véghezvinni.

Kozma Viktória

Ahogy a kisalfold.hu-n vasárnap megírtuk, vasárnap időközi választást tartottak Szakonyban. Polgármesterre és önkormányzati képviselőkre is voksoltak a helyiek. A 481 lelkes település választásra jogosult 398 állampolgárából 250-en járultak az urnákhoz. Szakony új polgármestere Reseterits-Boros Evelin lett a szavazatok 57,96 százalékával – tudtuk meg Czipetics Györgyné jegyző asszonytól. A képviselő- testület tagjai pedig a következő független jelöltek lettek: Hanis Árpád 161 szavazattal, Kövesi Gábor János 158 vokssal, Büki István 132 igennel kap mandátumot és Baráth Zoltán 116 szavazattal az új képviselő-testület tagja. 

Folytatni szeretném a településfejlesztést, tudomásom szerint a csapadékvíz elvezetésére, kamerarendszer kiépítésére nyertünk pályázatot, így annak elkezdése most prioritás, valamint az egyik önkormányzati épület energetikai korszerűsítésére is kaptunk támogatást, tehát azt is mielőbb el kell kezdenünk. A falu érdekeit szem előtt tartva a képviselőkkel közösen keressük a további teendőket a fejlődés felé. Mindezeken túl szeretném a falu lakosságát is kicsit összekovácsolni, közösséget építeni

– mondta lapunknak az új vezető, Reseterits-Boros Evelin. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában