Új kezdeményezés

2023.02.14. 06:31

Öntés Kincsei, a gyerekekért Öntésmajorban - fotók

Öntés Kincsei néven egyesületet hívott életre két öntésmajori édesanya és sok-sok szülő a helyi gyermekekért. A megalakulásról és a célokról beszélgettünk Szőke Jánosné alapítóval.

kisalfold.hu

Az öntésmajori gyerekek előadás közben a jótékonysági bálon - Magyar-Bors Anita

Apró kis településrész Öntésmajor Kapuvár központjától alig nyolc kilométerre. A Kis-Rába hídját elhagyva tekintélyt parancsoló öreg fák között visz az út az egykori majorságba, ahol nemrégiben zsúfolásig telt a S-Öntés Étterem, a nemrég alakult Öntés Kincsei Egyesület jótékonysági, bemutatkozó bálján. De ugorjunk vissza tíz évet.

Az öntésmajori Szőke Jánosné és Nagy Imréné ugyanis körülbelül tíz évvel ezelőtt gondolt egy nagyot, s a közigazgatásilag Kapuvárhoz tartozó településen gyerekprogramok szervezésébe kezdett. Az évek alatt számtalan kisgyereknek okoztak örömet egy-egy apró, saját kézzel készített ajándékkal, aztán Tündérkert is épült, közös műsorok születtek és még több közös program szerveződött mind-mind saját erőből, szülői támogatásból.

- Tavaly sok apróság látta meg a napvilágot Öntésen, s egyre több lett a programunk is - mondta Szőke Jánosné, s hozzátette:

ekkor jött az ötlet, a szülők összeültek, s egyesület alapításáról döntöttek.

Öntésmajorban napjainkban tizenöt, 14 év alatti gyermek él, akikért a szülők összefogtak. Az egyesület számos célt is megfogalmazott, többek között, hogy gyermekkortól felnőttkorig biztosítják a kulturális nevelés lehetőségét, valamint a helyi hagyományok és értékek megismerését, az öntésiek egészséges életmódra ösztönzését, a helyben maradás támogatását, s nem utolsó sorban a Tündérkert fejlesztését, amely azt is jelenti, hogy hamarosan megkezdődnek a tavaszi munkák.

Szőke Jánosné, alapító - Fotó: Magyar-Bors Anita

Kaput nyitunk a lehetőségeknek

- fogalmazta meg az egyesület céljait Szőke Jánosné, majd megjegyezte, vagy ahogy az öntési gyerekek a bálon az előadásukban mondták:

"Ez itt Öntés, ahol nincs rossz döntés."

 

A nagy sikerű bálon az Öntés Kincsei Egyesület támogatói voltak

S-Öntés étterem, Ambrózia pékség, Szakács-Módos Eszter, Hoffer Olaj Plusz kft., MBA fotóstúdió, Sárvári fürdő, Németh–Csóka Adrienn, Kalmár Autósbolt, Fertő-Hanság Nemzeti Park, Győri Nemzeti Színház, Alasz Andi Babót, Katica szépségszalon, Holiday Palacsintázó & Ételbár, Montanus Kutyakiképző Iskola és Sportegyesület, Detty fodrászat, Little Extra by Heni, Vörös Takarmány Agro kft., Z-beauty Kapuvár, Mirini Virágbolt, Daniella virágkötő, Liliomvarázs, Élmény festés Csorna, Gaszner méhészet, Bercsényi cukrászda, Kisfaludi Vadaspark, Csillag Oprtika, Maki tortaműhely, Baán Adri Kozmetika, Ragazza butik, Pro Optika, Dukai Diri, Szivárvány Drogéria, Kri-ko kft., Scitec Kapuvár & Mentes Gym, Exigens, Hanság Falatozó, Ács István beledi húsüzem, Békési Renáta, Hámori György, Nagy-Cserpes Anna, Bencsics Edina, Lakatosné Molnár Gyöngyi masszázs, Andi stúdió, Pataki Szandi Marika Szárföld, Pataki János Szárföld, Horváth Méhészet, Nasi sziget, KreaShop ajándékbolt, Kovács Erika, Horváth Margit, Nagy Gyöngyi, Czigányné Magyar Fanni, Magyar Lászlóné, Kiss Kaludia, Varga Gabriella, Sárvári Márta, Alasz Eszter, Horváth Szabolcs és felesége, Horváth Gyöngyi, Nemes Dóra, Guber Rita, Gruber Péter, Erzsike fodràszat, Ízvadászok.

A legnagyobb köszönet az öntésmajori embereké, akik támogatták az egyesületet - tette hozzá Szőke Jánosné.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában