Pályázati támogatás

2023.02.09. 19:39

Megújul a Széchenyi Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló iskolája is

A Széchenyi Egyetem és az Eötvös Lóránt tudományegyetem konzorciumban pályázott és nyert összesen 1,7 milliárd forintot. Az összeg a Széchényi Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló iskolája és az ELTE három gyakorló iskolája között oszlik meg.

kisalfold.hu

– Úgy hiányzott ez a pályázat, mint egy falat kenyér, mondta el Dr. Scheuer Gyula az ELTE kancellárja, akit nyolc éve nyomaszt már a gyakorló iskolák állapota. Ahogy mondta, fővárosi intézményként nem indulhattak a pályázaton, ezért örültek, hogy a Széchenyi Egyetemben partnerre találtak. A projekt célja az iskolák vonzóbbá tétele és ezáltal közvetve a pedagógushiány mérséklése.

Az Öveges iskola intézményvezetője Némethyné Toldy Gizella elmondta 450 millióból 2023 őszére készül el a győri fejlesztés. Megújulnak a tantermek berendezései, energetikai és árnyékolástechnikai korszerűsítés történik, klimatizált lesz a számítástechnika terem, interaktív táblák kerülnek oda is ahol eddig nem voltak. Fedett kerékpártárolót építenek és a hangosítás is megújul az akadálymentesített épületben.

Némethyné Toldy Gizella az Öveges iskola igazgatója. Fotós: Rákóczy Ádám

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában