HItélet

2023.02.14. 07:00

Hivatalos pásztora a nyájnak Bella Péter a Győrújbarát-Ménfőcsanaki Református Egyházközségben

Megszavazását követően szolgálatba helyezte Bella Péter lelkipásztort a Győrújbarát-Ménfőcsanaki Református Egyházközségben Márkus Mihály, a Pápai Református Egyházmegye esperese vasárnap.

Bella Violetta

A képen: Bella Péter református lelkész

Fotó: Csapó Balázs

 Márkus Mihály igaszolgálatában a napi újszövetségi igéhez csatlakozva választotta ki az Ezékiel igét a 34 fejezetből a 11-13. verseket, melyben Isten a maga pásztorságáról beszél. Nem tudva azt, hogy ugyanezzel az igével kezdte el az első igeszolgálatot a plántálásra kiküldött lelkipásztor a győrújbaráti civilházban, az akkori 12-14 főnek, aki akkor eljött az istentiszteletre. Márkus Mihály igemagyarázatában kitért arra, hogy a közösség minden tagjának is pásztori felelőssége van, hogy utána menjenek az egynek, vagy többeknek, akik elvesztek. Azt kívánta, a közösség szolgálatával sugározza Isten szeretetét! Bella Péter a szolgálatba helyezés dokumentumának átvételekor azt mondta, hogy bár az anyaegyházközséggé válással kikerül a gyülekezet nevéből a missziói kifejezés, de fontos hogy az életéből ne kerüljön ki, nyitott legyen hívni és új emberekkel növekedni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában