A jegyző állapítja meg

2023.01.17. 19:00

Nem kell külön bejárat a rezsicsökkentett gázárhoz

kisalfold.hu

A többgenerációs családi házban élő családok 2022 szeptemberétől rezsicsökkentett áron kaphatják a gázt. A kedvezményt azok is igénybe vehetik, akik olyan, társasháznak vagy lakásszövetkezetnek nem minősülő családi házban, ikerházban, osztatlan közös tulajdonú ingatlanban élnek, ahol legfeljebb négy lakás van, de közös gázórával rendelkeznek. 

A kedvezmény idén abban az esetben is érvényesíthető, ha az önálló mérési ponton, a társasház alapító okirata szerinti albetéten belül több, legfeljebb négy lakás van. Nem kell önálló bejárattal rendelkeznie a lakásoknak, közöttük az átjárhatóság is megengedett. Hogy az ilyen lakóegységek esetén külön-külön is igénybe lehessen venni a rezsicsökkentett gázárat, hatósági bizonyítványt kell kérni a jegyzőtől, ő állapítja meg az ingatlanon található lakás rendeltetési egységek számát. Az eljárás kérelemre indul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában