360 millió forint európai uniós támogatásból

2023.01.27. 22:01

Elkészült az új óvoda Bakonysárkányban

Elkészült az új óvoda Bakonysárkányban, a Komárom-Esztergom vármegyei település önkormányzata a beruházásra a Széchenyi 2020 - Terület és Településfejlesztés Operatív Program keretében 360 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást kapott - közölte a község önkormányzata.

MTI

Fotóillusztráció: MW-archívum

Fotós: Gulyás Sándor

Azt írták, az új intézményben három csoportszoba mellett tornaszobát és kiszolgálóhelyiségeket alakítottak ki, továbbá óvodabútorokat is beszereztek. Az önkormányzat közölte, azért volt szükség a fejlesztésre, mert az óvoda korábban az általános iskola alsó tagozatával együtt osztozott egy épületen, amelyben nem volt nevelői, vezetői és fejlesztői szoba.

A támogatás segítségével az új óvodát a település központjában a művelődési ház mögötti üres területen építették fel. A komplex módon akadálymentesített épület harmonikusan illeszkedik a településközponthoz, és világos, szellős környezetet biztosít a gyerekeknek - tudatták.

A fejlesztő- és tornaszobával az önkormányzat hozzájárul a sajátos nevelési igényű, valamint a szociális körülményei miatt hátrányos helyzetű gyerekek felzárkózásához - írták a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában