Elismerések

2023.01.23. 18:26

Az Innovációs Díj és az Észak-dunántúli Vízügyért Díj kitüntetettjei

Negyedik alkalommal adta át az Észak-dunántúli Vízügyi igazgatóság díjit munkatársainak. A díj olyan jelentős innovációs megoldásért jár, mely az igazgatóság valamely munkafolyamatának fejlesztésére irányul nagyfokú hatékonyság elérésével.

kisalfold.hu

Fotó: Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Facebook

Az első helyezést Albrecht Gergely területi felügyelő (Szigetközi Szakaszmérnökség) vehette át „Nehezen megközelíthető területek gyomfertőzöttségének visszaszorítása saját tulajdonban lévő permetezőgéppel” című javaslatáért.

Az igazgatóság részére az igényeknek megfelelően, egyénileg elkészített permetezőgéppel a működési területen megoldhatóvá válik a kövezett rézsűk, kőszórások, az invazív kétszikű gyomfajokkal fertőzött védősávok és előterek, valamint a csatornák medreiben vízfelszínre felnövő vízi növényzet hatékony vegyszeres kezelése. Előnye, hogy az eddig nehezen megközelíthető területeken is megtörténhet a kezelés méghozzá külső vállalkozó bevonása nélkül, költséghatékonyan.

A második helyezést Horváthné Hangya Katalin kirendeltség irányító (Fertő tavi Hidrometeorológiai Állomás) és Keserü Balázs vízminőség-védelmi referens (Vízvédelmi és Vízgyűjtő-gazdálkodási Osztály) közös javaslata kapta a Fertő tavi Hidrometeorológiai Állomás vízanalitikai laborjának fejlesztésére.

Akkreditálást nem igényló Minőségirányítási Rendszer bevezetésével nagyban növelhető a labor által szolgáltatott vízanalitikai eredmények pontossága, megbízhatósága. Jelentősen lecsökkenthető lesz a véletlen hibák lehetősége, továbbá lehetővé teszi az esetleges hibák korai felismerhetőségét, visszakereshetőségét és az azokra megfelelő válaszadást, illetve korrigálást. Továbbá a bennük rejlő kockázatok, ismétlődésük lehetőségének minimalizálását. Az Új analitikai módszerek (gyorstesztek, fotometrián alapulók) bevezetésével növekszik a laborkapacitás a vizsgálható minták számában, továbbá csökken a vegyszerigény, ezáltal a veszélyes hulladék ártalmatlanítási költsége is.

A pályázaton harmadik helyezést ért el Szabó Ervin területi felügyelő (Nick, Rábai Szakaszmérnökség) „Fűtésszabályozás energiamegtakarító átalakítása” tárgyú pályázatával, melynek célja, hogy a Nicken lévő „A” épület gázfelhasználása csökken azáltal, hogy a védelmi központ és a szolgálati lakás fűtését külön vezérléssel oldjuk meg a vezérlőkészülékek cseréjével. A két épületrészben elhelyezett helyiségtermosztáttal az épületrész alaphőmérséklete beállítható lesz 0,5 C°-os pontossággal. Emellett növekszik a kazánok és a szivattyúk élettartama a kevesebb üzemóra miatt.

Észak-dunántúli Vízügyért Díjat immár 8. alkalommal adományozott az igazgatóság a vízügyi szolgálatban folytatott kiemelkedő egyéni tevékenységért és teljesítményért, dolgozói javaslatok alapján.

Cseh Kálmán, szerelőipari szakmunkás (Szigetközi Szakaszmérnökség) kiemelkedő munkavégzéséért, melyet a Dunakiliti-duzzasztó és létesítményeinek működtetése valamint  felújítása kapcsán végzett fenntartási, üzemeltetési, valamint ellenőrzési és szakfelügyeleti feladatok tekintetében tanúsított. Továbbá évtizedeken át tartó nagy szakértelemmel és odafigyeléssel, pontos és fegyelmezett hozzáállásával végezett tevékenységéért.

ifj. Szombathelyi László, kirendeltség irányító (Szigetközi Szakaszmérnökség, Mosoni-Duna torkolati mű kezelőépület) a Mosoni-Duna torkolati mű üzembe helyezésével kapcsolatban tanúsított magas szintű és innovatív tevékenységéért, illetve a vízügyi szolgálatban végzett hivatástudatot tükröző, precíz és elkötelezett munkavégzéséért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában