300 hallgató, 300 pályamunka

2022.12.02. 19:16

Rekordot döntött a Széchenyi István Egyetem Tudományos és Művészeti Diákköri Konferenciája Győrben

A győri Széchenyi István Egyetem Tudományos és Művészeti Diákköri Konferenciái (TDK) történetének eddigi legnépesebb mezőnyét köszönthették idén ősszel a szervezők. Összesen 44 szekcióban több mint 300 hallgató csaknem 300 pályamunkával nevezett. A nemzetközi hallgatók részvétele is minden eddigit felülmúlt az eseményen.

kisalfold.hu

Minden eddiginél több hallgató vett részt az idei TDK-n. (Fotó: Májer Csaba József)

A Széchenyi István Egyetem november végén rendezte a Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia és Tehetségnap programsorozatát. A rendezvénnyel kapcsolatban Konczosné prof. dr. Szombathelyi Mártától, az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács elnökétől megtudtuk: 253 hallgató adott be 217 pályamunkát – köztük – amelyből 24 angol nyelvűt – 36 szekcióban, nyolc karon, továbbá 69 művészeti kari hallgató nevezett 75 pályamunkával, további öt szekcióban. Újdonság, hogy az eseményen három középiskolás szekciót is rendeztek 22 diák részvételével.

A novemberi konferencián 179 hallgató 143 pályamunkával szerzett jogosultságot az Országos Tudományi Diákköri Konferenciára.

Az eredményhirdetésen kiderült, hogy 50 hallgató kapott első, 39 második és 13 harmadik díjat, valamint 63 hallgatónak osztott ki különdíjat a zsűri a szekciókban. Összesen 179 hallgató 143 pályamunkával szerzett jogosultságot az Országos Tudományi Diákköri Konferencián való részvételre, amelyet 2023 tavaszán rendeznek meg. 

A korábban az International Scientific Workshopra csak prezentációval jelentkező hallgatók most pályamunkával is megjelentek a tudományos szekciókban. A novemberi TDK-n 21 külföldi hallgató vett részt 18 pályamunkával, amelyek közül nyolcat díjaztak. 13 hallgató díjat is nyert: két első, két második helyezés született és négy külföldi pályamunka lett különdíjas, öten pedig olyan kiemelkedően szerepeltek, hogy megszerezték az indulási jogot a 2023-as Országos Tudományos Diákköri Konferenciára is.

Minden eddiginél több hallgató vett részt az idei TDK-n. (Fotó: Májer Csaba József)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában