Előrelátható életpálya a fiataloknak

2022.12.07. 19:39

Együttműködési megállapodást írt alá a Széchenyi István Egyetem két szakképzési centrummal

A fiatalok pályaválasztását és továbbtanulást segítő együttműködési megállapodást írt alá a Széchenyi István Egyetem két szakképzési centrummal.

Munkatársunktól

Pályaorientációval, képzési, szakmai, technológia információk cseréjével segíti egymást a Széchenyi István Egyetem és a Kaposvári Szakképzési Centrum. Szerda délelőtt írták alá az együttműködési megállapodást.

– Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy az egyetem értékeit más régiókban is bemutassuk –Kovács Zsolt kancellár. – Nem csak képzést, hanem biztos életpályamodellt szeretnénk mutatni. Emellett támogatjuk, hogy a fiatalok helyi kötődése is megmaradjon, hogy a végzést követően visszatérjenek városukba, térségükbe és ott kamatoztassák a megszerzett tudást.

Fotós: Rákóczy Ádám

–Nagyra értékeljük, hogy csak az egyetem közvetlen környezetében működő intézményeket keresi meg az egyetem – mondta el Weimann Gáborné a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója. – Mivel az egyetemek meghatározhatják felvételi követelményeiket, ezért nagy előny egy szorosabb együttműködés, hiszen a diákjaink tudni fogják mire készüljenek, ha a Széchenyire jelentkeznek. Reméljük, hogy a jövőben tovább tudjuk bővíteni az együttműködési területeket, például az okleveles szakképzésre, valamint a szakmai tantárgyak tartalmának közös átdolgozására. 

Ma délután a Déli Agrárszakképzési Centrummal ír alá hasonló együttműködési megállapodást a győri egyetem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában