Egymillió csillag a szegényekért

2022.12.04. 19:25

A szolidaritási hét nyitásaként gyertyákból formázták meg a szeretet keresztjét a Káptalandombon - Áder János is Győrbe érkezett - fotók

Vasárnap este a győri Káptalandombon tartották meg a Katolikus Karitász országos szolidaritási hete, az Egymillió csillag a szegényekért nyitórendezvényét.

Gyurina Zsolt

Az eseményen tiszteletét tette Áder János volt köztársasági elnök, közreműködtek a Brenner János Hittudományi Főiskola papnövendékei. Az ünnepség zárásaként a résztvevők a szolidaritás gyertyáiból formázták meg a szeretet lángoló keresztjét, a Karitász önkéntesei pedig megújították fogadalmukat.

Fotó: Csapó Balázs

Tizenötödik alkalommal szervezi meg az Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akciót hazánkban a Katolikus Karitász. A december 4. és 11. között egy hétig tartó rendezvénysorozat alkalmával a segélyszervezet a legszegényebbekre szeretné felhívni a figyelmet a közelgő ünnepek előtt. Az egy hét során színes programokkal és közösségi gyertyagyújtásokkal várják az érdeklődőket, a segíteni szándékozókat.

A szolidaritási hét nyitó rendezvényére ezúttal Győrben, a Káptalandombon került sor. Ezen Herczegh Anita, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete úgy fogalmazott: ahogy gyertyát gyújtani csak egy másik lángjáról lehet, úgy csak az tud adni, akinek van miből. Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke abban bízott, hogy az egymillió csillag fénye sok ember szívét megrezegteti. Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta, hogy vasárnap az ország 2000 településén gyújtották meg a Karitász gyertyáit, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy vannak nálunk szegényebbek, figyeljünk rájuk.

Az eseményen tiszteletét tette Áder János volt köztársasági elnök, közreműködtek a Brenner János Hittudományi Főiskola papnövendékei. Az ünnepség zárásaként a résztvevők a szolidaritás gyertyáiból formázták meg a szeretet lángoló keresztjét, a Karitász önkéntesei pedig megújították fogadalmukat. A karitász adományvonala a 1356-os számon hívható.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában