68 civil szervezet pályázott

2022.12.28. 15:36

50 millió forint értékben érkeztek felszerelések a Győr-Moson-Sopron megyei önkéntes lánglovagokhoz - fotók

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség idén kiírt pályázatán 700 millió forint értékben biztosítottak forrásokat a tűzoltás és katasztrófaelhárítás területén tevékenykedő egyesületek működéséhez, képzéséhez, valamint szükséges eszközökhöz. Igazi karácsonyi hangulatban bontogatták szerdán a megyei önkéntes tűzoltók a pályázatból nyert felszereléseket és eszközöket.

Simon Roberta

Többek között speciális védősisakokat kaptak a rábapordányi Fáklya Tűzoltó Egyesület tagjai. A csomagokat Takács András, Varga Anna, Jandó Roland és Márkus János vették át a győri tűzoltószertárban.

Fotó: Csapó Balázs

"Az országos pályázatból az önkéntes tűzoltó egyesületek támogatására 480 millió forintos keretösszeg állt rendelkezésre, amelyből közel 50 millió forintot nyertek el a megyei egységek. Emellett havonta 200 ezer forinttal támogattuk az önállóan beavatkozó győrszemerei és téti önkénteseket.

Fertőszentmiklós, Nagycenk, Hegykő, Kunsziget, Ásványráró és Koroncó pedig havi 120 ezer forintos pályázati támogatást kapott. Idén is csak az együttműködő tűzoltó egyesületek indulhattak. Megyénkben 74 ilyen önkéntes csapat van, amiből ezúttal hatvannyolcan adták be pályázatukat" - fejtette ki Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Az önkéntes tűzoltók igényeltek támogatást az üzemeltetési költségekre, szertárépítésre, gépjármű felújításra vagy javításra és eszközökre is, amelyeket szerdán osztottak ki a győri tűzoltószertárban. Bővebb részleteket ide kattintva olvashatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában