Testületi ülés

2022.10.02. 17:00

Kiemelkedő a közbiztonság Kapuváron

Testületi ülést tartottak csütörtökön Kapuváron, ahol bemutatkozott dr. Varga Péter rend­őr dandártábornok, megbízott megyei rendőrfőkapitány. A tisztséget szeptember 1-je óta tölti be, Kapuvárt és környékét a közbiztonság szempontjából kiemelkedőnek tartja.

kisalfold.hu

Torma Tamás alezredes a kapuvári kapitányság tavalyi tevékenységét foglalta össze. Bár a bűncselekmények számában emelkedés volt tapasztalható, a kiemelt, nagyon súlyos és a közterületi bűncselekmények száma csökkent. Az illetékességi területükön rablás, személygépkocsi-lopás, gépjárműfeltörés nem történt.

Az eredményességi mutatójuk a bűncselekmények felderítésére vonatkozóan 93,8 százalékos, ami az elmúlt 12 év legmagasabb, országos viszonylatban a negyedik legjobb értéke. Csökkent a személyi sérüléses balesetek száma, és szerencsére nem volt halálos kimenetelű. Nagy energiát fordítottak az ittas vagy bódult járművezetők kiszűrésére, 116 pozitív találatot regisztráltak, e törekvést tovább folytatják.

Ferencz Tamás Gergő többek között szót emelt az illegális szemétlerakás ellen, Hámori György polgármester pedig a kamionforgalmat illetően a korlátozásokkal érintett területeken kért fokozott figyelmet a rendőrségtől, kiváltképp, hogy elkezdődött az iskola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában